Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Két csapat is kinézte magának a Sporting edzőjét! – sajtóhír

Nemzetközi sajtóértesülések szerint több angol együttes is szeretné megszerezni a következő idénytől a Sporting menedzserét, Rúben Amorimot.

A 2001/02-es szezon után nagy lehetőség kapujában áll a Sporting, hiszen egyre nagyobb a realitása annak, hogy megtörjék a Porto és a Benfica hegemóniáját és felüljenek a bajnokság trónjára. Az idei szezonban az eddigi 21 forduló alatt még nem találtak legyőzőre (17-4-0), legutóbb pedig a Porto elleni 0-0-s döntetlennel tettek újabb komoly lépést céljuk felé. A csapat szárnyalását Rúben Amorimmal kötik össze, akire nem meglepő módon több csapat is felfigyelt, mint lehetséges “sikerkovács”. A legfrissebb sajtóértesülések szerint leginkább két angliai együttes figyeli őt, mivel megvan az esélye annak, hogy a nyáron jelenlegi edzőjük távozik a kispadtól. Az egyik gárda a Leeds United, ahol még nem hosszabbítottak Marcelo Bielsával, míg a másik a Leicester City, ahol azzal számolnak, hogy Brendan Rodgers hamarosan ismét egy topcsapat kispadján találhatja magát.

Amorim szinte napra pontosan egy éve vette át a Sporting irányítását. Eddig 40 mérkőzésen ült a csapat kispadján, amelyből 29-et sikerrel abszolvált és csupán 4-et veszített el. Aktuális szerződése 2023 nyaráig köti a zöld-fehérekhez.