Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megszerezte második gólját a magyar támadó a német másodosztályú éllovasnál

A német másodosztályú bajnokság (2. Bundesliga) hétfő esti mérkőzésén aratott győzelmével a mezőny élére állt a magyar légióst is foglalkoztató egyesület…

A legutóbbi rangadó elvesztése után magabiztos, 3-0-s idegenbeli győzelemmel javított a német másodosztályú éllovas Bochum gárdája a tavaly még Bundesligás Fortuna Düsseldorf ellen. A kék-fehérek már az első félidőben két góllal eldöntötték a három pont sorsát, míg a végeredményt a csapat magyar légiósa, a 82. percben pályára lépő Novothny Soma találata alakította ki, aki egy közeli kipattanó értékesítésével volt eredményes alig öt perccel a becserélését követően. A 26 esztendős támadó második gólját szerezte az idényben, korábban még november 1-jén a Würzburger Kickers ellen tudott eredményes lenni, azóta viszont jó ideig egyáltalán nem jutott lehetőséghez.

Sikerével a Bochum két ponttal visszaelőzte a Hamburger SV csapatát a bajnokság élén, míg a harmadik helyezett Greuther Fürth négy egységre van tőlük. Érdemes odafigyelni ugyanakkor a negyedik helyet birtokló Holstein Kiel csapatára is, mivel úgy vannak lemaradva az éllovastól öt ponttal, hogy kettővel kevesebb mérkőzést játszottak.

A szezon végén az első két helyezett automatikusan feljut a Bundesligába, míg a harmadik oda-visszavágós osztályozót játszik majd az első osztály 16. helyezettjével a jövőévi élvonalbeli szereplésért.

Fortuna Düsseldorf – VfL Bochum 0-3 (0-2)
Gólszerzők:ill. Zoller (12.), Holtmann (35.), Novothny (87.)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye