Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es Eb: újabb vereség, emberhátrányban nem sok esélye volt a magyar csapatnak

A németek ellen 60 percig jól szerevet játékot mutatott a magyar válogatott. A románok ellen egyértelműen győzelmi kényszerben lépett pályára a csapat, azonban az a románok első meccsén, illetve a mieink elleni játékukon is látszott, sokkal jobb képességű játékosokból áll.

Jól kezdett a magyar válogatott, látszott, hogy többet szerették volna birtokolni a labdát, mint a németek elleni mérkőzésen. Idővel átvette a mérkőzés irányítását a román csapat, azonban a fölényük nem volt nyomasztó. A magyar csapat legnagyobb gólszerzési lehetőse Mezei előtt adódott, aki egy káprázatos szabadrúgást eresztett el, de Vlad óriási bravúrral tudott védeni. A románoknak több helyzete is volt az első 45 percben. A mieink győzelmi esélye jelentősen megcsappant, amikor a 43. percben Szőke Adrián megkapta a második sárgáját is.

A második félidőben emberhátrányban is megszerezte a vezetést a magyar válogatott. Az 56. percben Deutsch lapos beadása eljutott, Csonkához, aki higgadtan lőtt a román kapuba 1-0! Az előre húzódó védekező középpályásról elfelejtkeztek a román védők.
Nem sokkal azután, hogy Gera Zoltán két cserével szerkezetet váltott az eredmény megtartása érdekében, egyenlített a román válogatott. Matan vezette a labdát a tizenhatos sarkától befelé és nagyon szépen tekert a hosszú sarokba 1-1! Góljuk után tovább növelték fölényüket a románok. Ennek a 87. percben lett meg az eredménye, amikor egy szöglet után Pascanu talált be a magyar kapuba 1-2!

A mieink a hollandok ellen javíthatnak, hogy ne 0 ponttal búcsúzzanak a hazai Eb-től, míg a románok komoly lépést tettek a továbbjutás felé.

Magyarország – Románia 1-2 (0-0)
Helyszín: Budapest, Bozsik Aréna Vezette: L. Visser (belga)
Gólszerzők: Csonka (56.) ill. Matan (70.), Pascanu (87.)
Sárga lapok: Szőke (7.), Kiss (13.), Mocsi (23.), Csonka (45.), Deutsch (52.) ill. Ciobotariu (5.), Marin (7.), Pascanu (58.), Marin (64.), Ganea (80.)
Kiállítva: Szőke (43.) ill.

Magyarország: Bese – Bolla, Balogh, Mocsi, Deutsch (Bukta 88.) – Csonka, Mezei (Kata 69.) – Skribek (Bárány 52.), Szendrei, Kiss (Tamás 69.) – Szőke
Szövetségi edző: Gera Zoltán

Románia: Vlad – Harut, Ciobotariu, Pascanu – Boboc, Olaru, Marin, Ciobanu, Morutan (Petre 61.) – Ganea (Popescu 86.), Matan (Itu 89.)
Szövetségi edző: Adrian Mutu

A csoport állása

A továbbjutási esélyük életben tartásáért harcolt a szlovén és a cseh válogatott. Mindkét csapat első győzelméért hajtott.

Küzdős első félidőt produkált a két csapat. Nem sok lehetőség adódott az első 45 percben, a szlovénok viszont egyetlen helyzetükből gólt szereztek. A cseh védők többször is felszabadíthattak volna, azonban ez nem sikerült, aminek az lett vége, hogy Matko a 32. percben megszerezte a vezetést a társházigazda 1-0!

A második játékrészben a csehek mindent megtettek az egyenlítés érdekében, azonban egyszerűen képtelenek voltak eltalálni a kaput. A 85. percben ezt megoldottál a szlovén védők, amikor egy cseh oldalsó szabadrúgás után két védő is egymást zavarta, aminek az lett a vége, hogy Prelec a saját kapujába lőtte a labdát 1-1!

Az 1-1-es döntetlen egyik csapatnak sem a legideálisabb, a társházigazda szlovén válogatott szinte kilátástalan helyzetben van, míg a csehek kicsit könnyebb helyzetben vannak, mivel nekik ez a második döntetlenjük volt.

Szlovénia – Csehország 1-1 (1-0)
Helyszín: Celje, Z’dezele Stadion Vezette: G. Nyberg (svéd)
Gólszerzők: Matko (32.) ill. Prelec (85.- öngól)

B csoport állása