Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: jól használta ki a lehetőségeit az orosz válogatott – videóval

Montenegró egy győzelem után fogadta Gibraltár legjobbjait és ennek a találkozónak sem a vendég csapat volt az esélyese.

A várakozásoknak megfelelően hatalmas főlényben játszott a hazai csapat, azonban az utolsó passzoknál rendre hiba be csúszott egy hiba. A 26. percben, már sikerült megszerezni a vezetést. Kosovic beívelését Djurdjevic tudta kapura csúsztatni, de ez a kapufán csattant, sőt a másik kapufára is átpattant, azonban a kipattanót a csapatkapitány, Beqiraj kotorta be 1-0! Djurdjevic-nek ez lehetett volna az első gólja a válogatottban, de nem volt szerencséje. Pár perccel később kiegyenlített Gibraltár! Egy oldalsó szabadrúgás után tűnt el egy vendég játékos a tizenhatoson belül és a játékvezető büntetőt ítélt. Érdekesség, hogy a szabadrúgás után sikerült gólt fejelni, tehát azon ritka pillanatok egyike volt, amikor egyik csapat sem volt megelégedve az ítélettel. Egyébként elég könnyű síppal megítélt büntető volt, de ez nem zavarta Styche-t, aki értékesített a tizenegyest 1-1!
A gól után, mintha semmi sem történt volna a montenegróiak újra beszorították a vendég csapatot. A félidő vége előtt, a 44. percben Simic fejes góljával újra sikerült megszerezniük a vezetést 2-1!

A második félidőre a montenegrói kapitány, Radulovic becserélte legnagyobb sztárját, Stefan Jovetic-et. Ennek komoly hatása volt a játék képére, nagy kedvvel játszott a 31 éves játékos, az 52. percben egy veszélyes lövéssel vétette magát észre, majd az ebből a lövésből következő szögletből megszerezte a harmadik gólját a hazai csapat. Simic után a másik középhátvéd, Tomasevic is betalált, ő is fejjel volt eredményes 3-1! A mérkőzés hajrájában szabadrúgást kapott a hazai csapat a tizenhatos oldalsó vonalánál, ahonnan Jovetic hatalmas gólt lőtt 4-1!

Ezzel a győzelmével Montenegró vezeti a rendkívül nehéznek ígérkező G csoportot és várhatják, mire jut egymással a török és a norvég csapat.

A mérkőzés összefoglalója

Montenegró – Gibraltár 4-1 (2-1)
Helyszín: Podgorica, Pod Goricom Stadion Vezette: M. Schuttengruber (osztrák)
Gólszerzők: Beqiraj (26.), Simic (44.), Tomasevic (53.), Jovetic (80.) ill. Styche (30.- büntetőből)

G csoport állása

A VB-selejtezők elkezdődése előtt az orosz válogatott sorozatban hat meccsen sem tudott nyerni, ennek a sorozatnak vetettek véget Máltán, amikor 3-1-re megverték a szigetország válogatottját. Azonban Szlovénia válogatottja sem ígérkezett könnyű ellenfélnek, hiszen nyugati szomszédaink hatalmas meglepetésre 1-0-ra legyőzték a horvátokat.

A mérkőzés nem kezdődött mindent elsöprő lendülettel, azonban így is üdítőlátvány volt a lelátón a nézők látványa. A koronavírus miatt elszokott, már a szemünk ettől az utóbbi időben, de Oroszországban a nézők látogathatják a mérkőzéseket, ha még korlátozott számban is.
A 26. percben tapsolhattak először gólnak a szurkolók, ekkor Kuzyayev és Dzyuba csinált bolondot a szlovén védőkből, majd végül Dzyuba vette be Oblak kapuját 1-0! A 35. percben második gólját is megszerezte Dzyuba, akitől két szlovén védő sem tudta elvenni a labdát a tizenhatoson belül, majd szépen helyezte el a labdát a vendég kapuban 2-0!
A szlovének szinte rögtön a középkezdés után szépítettek, Ilicic szerzett szépségdíjas gólt 2-1!

A második félidőben minkét csapat szeretett volna újabb gólt szerezni, az oroszok szerették volna lezárni a találkozót, míg a szlovénok természetesen az egyenlítésért és esetleg a fordításért hajtottak, azonban a kevés helyzetével egyik csapat sem tudott élni, így nem született gól a második félidőben.

Ezzel a győzelmével Oroszország magabiztosan vezeti a csoportját, míg a szlovének hiába győzték le a csoport talán legerősebb csapatát Horvátországot, a bravúr győzelem, akkor lett volna igazán értékes, ha most nem kaptak volna ki az oroszoktól.

A mérkőzés összefoglalója

Oroszország – Szlovénia 2-1 (2-1)
Helyszín: Szocsi, Fiszt Olimpia Stadion Vezette: M. Di Bello (olasz)
Gólszerzők: Dzyuba (26., 35.) ill. Ilicic (37.)

 H csoport állása

Köszönjük a tabellákat az eredmenyek.com-nak