Sevilla: 100 millió euróra emelnék labdarúgójuk kivásárlási árát

Az andalúziai együttes fél, hogy 20 éves tehetségét elhappolja valamelyik gigászi klub, így megdupláznák a szerződésében meghatározott záradékot, az AS értesülései szerint.


A Sevilla szélsője, Bryan Gil jelenleg 2023-ig van leszerződve a spanyol csapattal és jelenlegi kontraktusának értelmében 50 millió euró a kivásárlási ára.

A Rojiblancos vezetősége ezt kevésnek tartja annak tükrében, hogy az idei szezonban jól teljesít az Eibarnál kölcsönben, sőt, Luis Enrique meghívta őt a felnőtt válogatottba is, ahol már kezdőként is szerepet kapott a múlt héten. Ennek következtében egy 2025-ig szóló szerződést szeretnének kötni vele, amiben egy 100 millió eurós kivásárlási záradékot iktatnának bele, az már egy másik kérdés, hogy ezt a 20 éves játékos elfogadja-e.

Gil az Eibarnál szerepel kölcsönben a 2020/21-es szezonban, a kis spanyol csapatban ezidáig 22 tétmérkőzésen kapott lehetőséget a bizonyításra, amelyeken 3 gólt és 2 gólpasszt osztott ki. Az elmúlt időszakban azonban több alkalommal is kiváló játékkal rukkolt elő, amire felfigyelt több sztárcsapat is és a korábban említett, Luis Enrique spanyol szövetségi kapitány is.