Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: döntetlen született a berlini rangadón – videóval

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 27. fordulójának zárómérkőzése a berlini derbi volt, avagy az Union fogadta a Herthát.

A szezon kezdete előtt nem sokan gondolhatták azt, hogy a Hertha fog a kiesés ellen küzdeni, míg az Union az Európa-ligáért, leginkább a fordított forgatókönyvet várhatta mindenki, azonban most mégis a hazaiak voltak a favoritok. A találkozó ennek a függvényében is kezdődött, ugyanis a 10. percben Robert Andrich lövéséből megszerzi a vezetést az Union (1-0). Ezt követően Dárdai Pál csapata kiegyenlíthetett volna a 20. minutumban, de Torunarigha fejese csak a felső lécen csattant. Hiába volt a hazai mezőnyfölény, végül a 35. percben csak összejön az egyenlítés a vendégeknek, a jogosan megítélt büntetőt Lukebakio értékesítette (1-1). A szünetre így 1-1-es döntetlennel mehettek a csapatok.

A második félidő viszont nem egy városi rangadóhoz méltóan alakult, hiszen egyetlen egy említésre méltó lehetőség nem alakult ki, ennek következtében végül igazságos pontosztozkodás született a két berlini gárda között, amelynek egyik csapat sem örülhet igazán.

Union Berlin – Hertha BSC 1-1 (1-1)
Játékvezető: S. Stegemann, Helyszín: Stadion An der Alten Försterei (Berlin)
Gólszerzők: R. Andrich (10.) ill. D. Lukebakio (35. – büntetőből)

Videó hamarosan…

 

A 27. forduló eredményei és további programja:
Szombat:
Augsburg – Hoffenheim 2-1
Borussia Dortmund – Frankfurt 1-2
Leverkusen – Schalke 2-1
Mainz – Bielefeld 1-1
Wolfsburg – Köln 1-0
RB Leipzig – Bayern München 0-1
 Mönchengladbach – Freiburg 2-1

Vasárnap:
Stuttgart – Werder Bremen 1-0

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye