Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: mégsem Lahoz lesz az El Clásico játékvezetője – HIVATALOS

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, csütörtökön vált hivatalossá, hogy Mateu Lahoz fogja dirigálni a szombati El Clásicót a La Ligában, azonban egy nap sem telt el, és új játékvezetőt kellett kijelölni a helyére. 

Mégsem lesz Mateu Lahoz a szombati, Real Madrid-Barcelona bajnoki találkozó játékvezetője, mivel a 44 éves szakember izomsérülést szenvedett a Bajnokok Ligájában vezetett Bayern München-PSG negyeddöntőben.

A spanyol szövetség a helyére Gil Manzanót nevezte ki. A 37 éves bíró mindössze egyetlen alkalommal dirigált csak El Clásicót, 2014. október 25-én, ahol a Real Madrid hazai pályán 3-1-re verte meg a Barcelonát.

A két csapat drukkereinek onnan lehet ismerős a játékvezető neve, hogy 2017-ben egy Villarreal elleni, fővárosi győzelemmel végződő bajnoki után Gil Manzano madridos ajándékszatyrokkal hagyta el a stadiont. Rengeteg kritika érte akkor a szakembert, mert ezzel igen csak kikezdhető az integritása.

A Real Madrid és a Barcelona összecsapására szombaton 21:00 órakor kerül sor az Alfredo di Stéfano stadionban a spanyol fővárosban. A királyi gárda jelenleg 63 ponttal a harmadik helyen áll a La Ligá tabelláján, míg a Barca a második 65 ponttal.