Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Hiába nyert, búcsúzott a legjobb 8 között a Bayern München! – videóval

Abban a tudatban lépett pályára Párizsban a Bajnokok Ligája címvédő Bayern München, hogy minimum két gólt kell szerezniük a továbbjutás érdekében. Az első játékrészben meg is szerezték a vezetést, de 0-1-es sikerük nem volt elegendő ahhoz, hogy a legjobb 4 közé jussanak. 

Egy veszélyes Mbappé elfutással kezdődött a mérkőzés, de a francia támadó kiszorított helyzetből leadott lövése elkerülte a kaput. Ezt követően a Bayern ismét igyekezett a kapuja elé szegezni a párizsiakat, de a PSG most sokkal jobban állt a lábán. A félidő jelentős részében Neymar előtt adódtak komoly lehetőségek, de több esetben Neuer, kétszer pedig a kapufa mentette meg a bajorokat. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, ugyanis a Bayern előnybe került. A 40. percben Navas még nagy bravúrt tudott bemutatni egy lövésnél, de a kipattanóra Choupo-Moting ért oda elsőként, 0-1! A szünet előtt még Alaba távoli lövésénél kellett nagyot hárítania Navasnak, ezzel megőrizve csapata előnyét.

A második játékrész egy veszélyes Alaba lövéssel indult, de az osztrák egy kevéssel eltévesztette a célt. Az 53. percben Di Maria volt rendkívül önzetlen és Neymar elé tette a labdát, de a brazil nem érte el a játékszert, pedig csak az üres kapuba kellett volna passzolnia. A 62. minutumban Müller kapott jó labdát Sanétól, de Navas jól zárta a szöget és védeni tudott. Az utolsó 30 percben minden erőtartalékát mozgosította a Bayern, de nem tudták belőni a hőn áhított 2. gólt, így hiába nyertek, a legjobb 8 között véget ért számukra a sorozat.

PSG – Bayern München 0-1 (0-1)
Helyszín:
Parc des Princes Vezette: D. Orsato
Gólszerző: ill. Choupo-Moting (40.)
Sárga lapok: Dagba (55.), Herrera (90.) ill. Alaba (52.), Müller (68.)
Kiállítás:
ill.-
Továbbjutott: A PSG 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.

PSG: Navas – Diallo (Bakker 59.), Kimpembe, Danilo, Dagba – Paredes, Gueye, Draxler (Kean 73.), Neymar, Di Maria (Herrera 88.) – Mbappe Vezetőedző: Mauricio Pochettino

Bayern München: Neuer – Pavard, Boateng, Hernández, Davies (Musiala 71.) – Kimmich, Alaba, Sané, Müller, Coman – Choupo-Moting (Martinez 85.) Vezetőedző: Hans-Dieter Flick

 

A mérkőzés összefoglalója:

 

A BL negyeddöntők eredményei és további programja:

Kedd:
Chelsea 0–1 Porto (2-1)
PSG 0–1 Bayern München (3-3)

Szerda:
21:00 Borussia Dortmund – Manchester City (1-2) (Tv: Spíler 2)
21:00 Liverpool – Real Madrid (1-3) (Tv: M4 Sport)

A góllövőlista állása: