Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A brit miniszterelnök is hadat üzent a Szuperligának!

Az ember gyerekként még szívesen elfantáziált és alapított egy-egy topkluboknak szóló bajnokságot a FIFA videójáték-sorozat aktuális részében. Ám morálisan és hosszútávon gondolkodva könnyű belátni, hogy nem túl sok létjogosultsága van a tizenkét európai sztárklub által életre kelteni kívánt ligának.

Az elmúlt két napban már sokan, sokféleképpen kifejezték nemtetszésüket az Európai Szuperliga megszületésével kapcsolatban. Az UEFA és a FIFA azonnali szankciókról beszél, akárcsak az érintett nemzeti bajnokságok, szövetségek is.

Természetesen az ügy nem áll meg a sportvilág területének határain belül: mivel sok milliárd eurós üzletről van szó, így a politika sem maradhat szótlan. A leginkább érintett angolok hat klubot „prezentálnának” az ESL-be: Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur. Ez a szakadár tevékenység pedig nagyon nem tetszik Nagy-Britannia miniszterelnökének, Boris Johnsonnak.

Johnson úr megbeszélést tartott a Premier League klubok, az FA és a szurkolói csoportok vezéreivel. Erről az eseményről a kormány sajtóirodája az alábbi kivonatot tette nyilvánossá:

„A miniszterelnök megismételte rendíthetetlenségét. Támogatja a futballhatóságokat, és megerősítette, hogy teljes mértékben támogatja a kormány minden szükséges intézkedés hozatalát a tervek leállításához. Nyilvánvaló, hogy mindenféle intézkedést fontolóra fognak venni, és hogy a kormány minden lehetőséget megvizsgál, ide érte akár új jogszabályokat is, hogy megállítsa mindezt.”

– szólott a dörgedelmes közlemény.