Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“A Szuperliga egy új fejezet kezdetét jelenti”

Noha a többség elég élesen a nemtetszését fejezte ki a múlt vasárnap megalapított Szuperliga kapcsán, természetesen az új szervezet részesei jól látják a pozitívumokat az új kihívásban…

 

Az Európai Szuperliga (ESL) 12 alapítótagjához tartozó AC Milan csapatának ügyvezető igazgatója, Ivan Gazidis a keddi napon a La Gazzetta dello Sport kérdésére ismertette álláspontját:

“Biztosak vagyunk benne, hogy ez az új, húszcsapatos versenysorozat futballrajongók milliárdjainak tetszését nyeri majd el. Ez egy új, izgalmas fejezet kezdetét jelenti a labdarúgásban. A cél egy olyan liga létrehozása, amelyben Európa legjobb csapatai nagyobb rendszerességgel csapnak össze egymással, így javíthatjuk a kontinens futballjának általános minőségét.

A futballipar a közelmúltban pénzügyi változásokon ment keresztül, amire több lapáttal rátett a koronavírus-járvány. A Szuperliga a megnövekedett pénzügyi forrásoknak köszönhetően segítséget és támogatást nyújt a futballközegnek.

Az alapító klubok vezetői elkötelezték magukat a Szuperliga mellett, de nincs ez másképp a nemzeti bajnokságokkal sem. A Serie A továbbra is a legfontosabb hétvégi versenysorozat lesz Olaszországban, s a Milan büszke rá, hogy részese az olasz labdarúgásnak.”

Mint ismeretes, a vasárnap esti órákban megerősítésre került az Európai Szuperliga megalapítása, melyhez 12 élcsapat csatlakozott: az AC Milan, az Arsenal, az Atlético Madrid, a Chelsea, a Barcelona, az Inter, a Juventus, a Liverpool, a Manchester City, a Manchester United, a Real Madrid és a Tottenham. A szervezet hivatalos oldalán megjelent tervek szerint további három csapattal együtt 15 klub lenne “alapítótag”, és még öt klub selejtezőől csatlakozna.

Az UEFA elnöke kijelentette, a 12 ominózus klub nélkül is végig fogják vinni a Bajnokok Ligája reformját, és nincs kétsége afelől, hogy a sorozat sikeres lesz, ha kell a Szuperligáról szóló megállapodást aláíró csapatok nélkül is. Egyúttal közölték, hogy minden égiszük alá tartozó versenysorozatból az új szerveződés érintettjei kizárásra kerülnek, így a Szuperliga-csapatok játékosai a válogatottakban sem játszhatnak.

Az új versenysorozat lebonyolításáról ITT ÍRTUNK BŐVEBBEN.