Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angliában köthet ki az Ajax húzóembere – sajtóhír

Nemzetközi lapinformációk szerint immár egy újabb potenciális vásárló sorakozott fel az Ajax klubháza kapuja előtt a csapat argentin légiósa ügyében…

 

A holland De Telegraaf értesülései szerint a Leeds United menedzsere, Marcelo Bielsa szívesen látná honfitársát, Nicolás Tagliaficót az angol gárda soraiban, így a klubvezetés már fel is vette a kapcsolatot a friss Holland Kupa-győztes Ajax Amszterdam csapatával az argentin balhátvéd átigazolása ügyében.

A kiváló bekket korábban már az Inter, a Napoli, a Chelsea, az Everton, a Leicester City, az Atlético Madrid és a Barcelona is kinézett magának.

Tagliafico a 2012-2013-as idényben korábban játszott először Európában, amikor 28 tétmeccsen szerepelt a spanyol másodosztályú Real Murciában, majd egy időre még visszatért hazájába az Independiente csapatához, hogy 2018. januárjában ismét belevágjon a nagy kalandba az Ajax csapatánál. A holland fővárosi klub alkalmazásában bő két év alatt már 126 tétmeccsen lépett pályára, abszolút húzóembernek számít, miközben az argentin válogatottban is évek óta első választás a posztjára.

Az akár középhátvédként is bevethető Tagliaficót 2022-ig köti szerződés az Ajaxhoz, jelenlegi piaci értékét pedig 25 millió euróban állapította meg a nemzetközi mértékadó Transfermarkt portálja, és egyáltalán nem lenne meglepetés, ha egy európai topcsapat igazolná le a nyáron.

A Leeds United jelenleg a tizedik helyen áll az angol bajnokság (Premier League) aktuális idényében, és a Szuperligába jelentkező csapatok helyén, jelen állás szerint jövőévi BL-indulónak számít.