Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia Kupa: Icardi mesterhármasával a PSG jutott be az elődöntőbe – videóval

A francia kupa negyeddöntőjében a PSG az Angers csapatával találkozott, és nem történt meglepetés a mérkőzésen. A párizsiak gáláztak, Mauro Icardi ráadásul mesterhármast szerzett, így könnyedén jutottak tovább az elődöntőbe. 

A PSG már az első félidőben jobban játszott, és nagyon hamar, már a 9. percben megszerezte a vezetést: Icardi kapott pontos passzt a kapu előterében Draxlertől, majd laposan a kapu közepébe lőtte a labdát. A 17. percben azért volt egy egyenlítési helyzete az Angers-nek is, amikor Cabot szalomozott át a védőkőn majd lőtt is, de Sergio Rico hatalmas bravúrral védett. A 23. percben azonban mégis a PSG lőtte az előnyét, egy szerencsétlen öngóllal, miután a labda Manceau testén megpattanva a saját hálójába pattant. A 32. percben még volt egy helyzete az Angers-nek, de Amadou bal oldal felé tartó labdáját megint kivédte a kapus. Az Angers a végére többet tudott támadni, de gólt nem tudott szerezni.

A második játékrészben is a párizsiak futballoztak fölényben, és a 48. percben akár három góllal is mehettek volna, de Di Maria hatalmas bombája a kapu felett szállt el. Az Angers mintha elfáradt volna, és a PSG ezt kegyetlenül ki is használta. A harmadik góljukat a 65. percben szerezték meg, amikor Neymar érkezett jól egy beadásra, és közelről az üres kapuba fejelt. Nem kellett sokat várni a negyedik találatra sem, hiszen a 68. percben Di Maria passza után Icardinak már csak az üres kapuba kellett lőnie a labdát. A PSG visszavett a tempóból, mivel már biztos volt a továbbjutása, de végül a 90. percben egy ötödiket is lőtt, amivel ráadásul Icardi mesterhármast is szerzett egy gyönyörű kapáslövéssel, ezzel lezárva a mérkőzést.

PSG – Anger 5-0 (2-0)
Gólszerzők: Icardi (9. 68. 90.), Manceau (23. – öngól), Neymar (65.) ill. –
Sárga lap: Paredes (31.) ill. Mangani (51.)
Kiállítás: – ill. –