Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gigantikus Aranytapír-díjat kapott a Juventus elnöke – FOTÓVAL

Az Európai Szuperliga (ESL) tiszavirágéletű kísérlete sokakat megihletett az elmúlt napokban, és nem is lehetett kérdés, hogy az Olaszországban a Serie A képviselői között általában heti rendszerességgel kiosztásra kerülő “Aranytapír-díjat” ezúttal ki kapja meg…

 

A hagyományos Aranytapír-díjat ezen a héten természetesen a Juventus elnöke, Andrea Agnelli kapta, aki az egyik főkolomposa volt az Európai Szuperliga (ESL) szerveződésnek, és arrogáns nyilatkozatával a sokak ellenszenvét kiváltotta a még a torinói csapat szurkolói között is minimum megosztónak számító sportvezető.

A Striscia la notizia nevű műsor keretében belül rendszeresen átadásra kerülő díjat ezúttal nem aprózták el, Agnelli ugyanis tapírságának nagyságához mérten egy gigantikus méretű díjat kapott, melyet teherautóval szállítottak el részére. Alapesetben általában a korábbi “büszke” győztesek csak egy-egy kézzel fogható díjat kaptak.

Mint ismeretes, a vasárnap esti órákban megerősítésre került az Európai Szuperliga megalapítása, melyhez 12 élcsapat csatlakozott: az AC Milan, az Arsenal, az Atlético Madrid, a Chelsea, a Barcelona, az Inter, a Juventus, a Liverpool, a Manchester City, a Manchester United, a Real Madrid és a Tottenham. Azonban kevesebb mint két nap után az összes angol csapat kilépett, majd a továbbiak közül is többen csatlakoztak hozzá, bár a Juventus a kilépését még nem jelentette be, jelenleg kétségkívül “takaréklángon” ég a projekt.

Agnelli előtt egyébként korábban Zlatan Ibrahimovic, Antonio Conte vagy Andrea Pirlo is több alkalommal “nyerte” már el az aranytapír-díjat.