Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Marcelónak a BL-visszavágó helyett a madridi választásokon kell megjelennie

Egy igen érdekes ok miatt hagyhatja ki a Real Madrid brazil védője, Marcelo a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóját, mivel besorsolták az egyik szavazatszámláló bizottságba a madridi helyhatósági választásokra. 

Bár Marcelo kezdőként lépett pályára a Chelsea elleni BL-elődöntő első mérkőzésén kedd este, most úgy tűnik, hogy nem lehet ott a visszavágón. Az ok nem egy sérülés vagy a koronavírus-fertőzés, hanem az, hogy a brazil védőnek a meccs előtti napon meg kell jelennie a madridi helyhatósági választáson, mint szavazatszámláló. Ezekbe a bizottságokba sorsolás útján kerülnek be a madridi lakosok, ahol most Marcelo nevét is kihúzták.

Mindez április 5-én derült ki, és a játékosnak egy hete volt arra, hogy fellebbezzen ellene, viszont ezt első körben elutasították, mivel nem tartják elég indoknak azt, hogy egy nemzetközi futballmérkőzés miatt kivonja magát az állampolgári közfeladat alól, ráadásul ha akar, másnap utánuk utazhat. A gond csak az, hogy ilyenkor a csapatok már előző nap elutaznak a mérkőzés helyszínére, hogy ott is tudjanak még edzeni a mérkőzés előtt, illetve nem biztos, hogy egy ilyen munka után Marcelo kipihenten csatlakozna a társaihoz. Most maga a Real Madrid próbál tenni valamit az ügy érdekében, mivel már volt erre precedens: 2019-ben a Levantének sikerült elérnie, hogy kapusuk, Aitor Fernándes ott legyen egy Athletic Bilbao elleni bajnoki meccsen a szavazatszámlálás helyett.

A Real Madrid mindössze egy szenvedős 1-1-es döntetlent tudott összehozni a Chelsea ellen hazai pályán, így nagy szüksége lenne a csapatnak Marcelóra a BL-visszavágón, különösen úgy, hogy a másik balhátvéd, Ferland Mendy jelenleg sérült.