Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Atlético Madrid egyik legjobbja nem zárkózik el attól, hogy a PL-be szerződjön

A Matracosok évről-évre kiválóan teljesítő kapusa, Jan Oblak egy nyilatkozat keretein belül mondta el, hogy a fociban nincs lehetetlen, így nem zárja ki az esetleges átigazolását.


Az Atlético Madrid hálóőre, Jan Oblak elmondta, hogy az angol élvonalban szerepelnek a legerősebb csapatok, és nem tartja kizártnak, hogy egyszer a Premier League-ben nézhessen farkasszemet a csatárokkal. Viszont elmondta, hogy jelenleg a spanyol bajnokság éllovasának védi a kapuját és maximálisan arra koncentrál, amit az edzője kér tőle.

“A Premier League-ben erős csapatok szerepelnek, talán a legerősebbek. Bár szerintem itt a lényeg az, hogy úgy kell cselekedned, ahogy azt az edződ kéri tőled, meg kell hallgatni az ő instrukcióit. Te egy vagy a kezdő tizenegy közül, így azt teszed, amit kér tőled. A világ összes csapatában lévő összes játékos ugyanígy kell gondolkodjon. Nem számít, hogy Premier League, olasz, spanyol vagy német bajnokság, a lényeg az, hogy mindig azt csináld, amit az edződ kér. Már hét éve tartózkodom Spanyolországban, de még fiatal vagyok, igaz már nem annyira, azonban mindig van előttem jó néhány év, így meglátjuk mit hoz a jövő” – nyilatkozta a szlovén kapus a Guillem Balague-val készített közös interjújában.

Oblak 2014-ben szerződött az Atlético Madridhoz a Benficától mindössze 16 millió euróért. Azóta több, mint öt és félszeresére növekedett a piaci értéke, jelenleg 90 millió euróra becsüli őt a mértékadó transfermarkt.de, azaz ő a világ legdrágább kapusa jelenleg. A közel hét idénye alatt a 28 éves hálóőr 298 tétmérkőzésen védhette a Matracosok kapuját, amelyekből 157-et hozott le kapott gól nélkül, ami egy elképesztő adat.

A hírek szerint a szlovén kapusért a Chelsea és a Manchester United érdeklődik az angol élvonalból.