Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elveszítheti egyik legfontosabb játékosát az Atlético Madrid

Hosszú évek óta kulcsjátékosa az Atléticonak Jan Oblak, azonban most nyáron lehet távozik a szlovén kapus. Miután korábban arról beszélt, hogy szívesen kipróbálná magát a Premier League-ben, most sajtóinformációk szerint elkezdtek érdeklődni iránta érdeklődni az angol klubok.

Az angol top hat, azaz a Manchester City, a Manchester United, az Arsenal, a Chelsea, a Liverpool és a Tottenham, máris elkezdett érdeklődni a kapus iránt.

A 28 éves kapust 2023-ig köti szerződés a madridi csapathoz, azonban a szerződésébe foglalt kivásárlási záradék alapján, bárki viheti 120 millió euróért. A koronavírus miatti bevétel kiesések miatt ezt az összeget aligha fizeti ki érte bármelyik klub is, ha mégis akkor Oblak lesz a legdrágább kapus igazolás, megdöntve Kepa Arrizabalaga rekordját, akiért 80 millió eurót fizettet a Chelsea az Athletic-nek, még 2018-ban.

A szlovén válogatott kapus esetleges távozása érdekes körforgást indíthat el a kapus piacon. Hiszen a City, a United, a Liverpool egyáltalán nem küzd kapus gondokkal, sőt a Unitednél az jelent gondot, hogy két egy forma képességű kapus van a keretben. Ha Oblak távozik, könnyen lehet de Gea visszatér nevelőklubjába.
A Chelsea tavaly nyáron kispadra űzte Kepát és Mendy-vel pótolta, akivel nagyszerűen teljesít a londoni védelem, azonban a Chelsea-nél lehet látni esélyt arra, hogy a szenegálit is lecserélik a nagyobb nevű Oblakra.
Az Arsenalnál nem lehet tudni Leno helye mennyire biztos, míg a Spurs-nél állítólag régóta dolgoznak a távozni szándékozó Lloris pótlásán, aki megint csak érdekes része lehet a kapus körforgásnak. Persze korántsem biztos, hogy Oblak szívesen igazolna a  széteső félben lévő Tottenhambe, főleg ha nem tudnak jövőre indulni egyik nemzetközi kupasorozatban sem.