Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: Hiába küzdött az RB Leipzig, a Borussia Dortmund nyerte a kupát! – videóval

A 78. Német Kupa fináléban a Borussia Dortmund a 10. az RB Leipzig pedig a 2. döntőjére készülhetett. Az első játékrészben a sárga-feketék lelépték ellenfelüket és 3:0-ás előnyre tettek szert. A második félidőben a Leipzig sokkal összeszedettebben játszott, de ez csak a tisztes helytállásra volt elegendő.

Pár nappal ezelőtt a bajnokságban csapott össze egymással a két gárda, akkor a Dortmund 3-2-re tudott nyerni. Annak a mérkőzésnek a hőse Jadon Sancho volt, aki duplázni tudott. Az angol szélső most sem húzta sokáig az időt, már az 5. percben előnyhöz juttatta a Borussiát egy gyönyörű találattal, 0-1! A Leipzig hiába próbálkozott, nem tudott igazán komoly helyzeteket kialakítani, a Dortmund pedig a félidő közepére már kétgólos előnyre tett szert Haaland révén, 0-2! A 39. percben első komoly helyzetét dolgozta ki Nagelsmann csapata, de Sörloth lövése kevéssel elkerülte a kaput. A szünet előtt még tovább növelte a különbséget Edin Terzic csapata, egy újabb védelmi megingást kihasználva Reus passzából Sanchonak csak az üres kapuba kellett továbbítania a labdát, 0-3!

A második játékrész első percében rögtön szépíthetett volna a Leipzig, de Nkunku lövése a felsőlécen csattant. Az 56. percben újabb komoly lehetőség adódott a lipcseiek előtt, de Poulsen lövése kevéssel elkerülte a kaput. A 71. minutumban második alkalommal találta el a kapufát a Leipzig, ezúttal Forsberg révén. A Dortmund nagyon visszavett az iramból, aminek aztán meg is lett az eredménye, miután Olmo egy bombagóllal jelentkezett, 1-3! A 82. minutumban ismét Nkunku lövése jelentett veszélyt, de az a kísérlete ezúttal centikkel a kapu mellett gurult el. A 84. percben Sancho végleg lezárhatott volna minden kérdést, de Gulácsi nagy bravúrral meg tudta őrizni kapuját az újabb góltól. A döntő végül a 87. minutumban zárult le, amikor egy ellentámadásból Haaland saját lábán megpattanó lövése talált utat a hálóba, 1-4! A Dortmund végül 5 napon belül másodszor gyűrte le a Leipziget, és története 5. kupasikerét aratta, míg Nagelsmann trófea nélkül veszi át a Bayern München irányítását a következő szezontól.

RB Leipzig – Borussia Dortmund 1-4 (0-3)
Helyszín:
Olympiastadion (Berlin) Vezette: Felix Brych
Gólszerzők: Olmo (71.) ill. Sancho (5., 45+1.), Haaland (28., 88.)
Sárga lapok: Upamecano (45+1.), Olmo (81.) ill. Can (15.), Bellingham (25.), Dahoud (50.), Sancho (81.), Hummels (90.)
Kiállítás: – ill. –

RB Leipzig: Gulácsi – Halstenberg, Upamecano, Klostermann – Kampl (Forsberg 62.), Sabitzer, Haidara (Henrichs 70.), Olmo, Mukiele (Laimer 62.) – Hwang (Nkunku 46.), Sörloth (Poulsen 46.) Vezetőedző: Julian Nagelsmann

Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Akanji, Hummels, Guerreiro – Bellingham (Hazard 46.), Can, Dahoud (Delaney 74.), Reus (Brandt 90+2.), Sancho (Meunier 89.) – Haaland (Reyna 90+2.) Vezetőedző: Edin Terzic

A mérkőzés összefoglalója: