Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: megint elveszítettek egy rangadót – videó

Ha nehezen is, de összejött a rangadó. A találkozót eredetileg május 2-án rendezték volna, de akkor a Manchester United dühös szurkolói elfoglalták a stadiont és meghiúsították a mérkőzést. A szurkolók a klub tulajdonosai, a Glazer család ellen tüntettek. Ma sem eseménytelen a találkozó előtti időszak, néhány szurkoló elállta a Liverpool csapatbuszának az útját, illetve a stadionnál is összegyűltek páran, tüntetés céljából.

Jól kezdődött a találkozó, már a 3. percben helyzetbe került a Liverpool, azonban Firmino lövését Bailly blokkolta, a labdához a keze is hozzá ért, de nem kapott büntetőt a vendég csapat. Két perccel később Cavani találta magát ziccerben, miután Alisson elpasszolta a labdát, de Cavani nem találta el a kaput.
A 10. percben, már gólt is láthattunk, nem is akármilyent. Bruno Fernandes tekert külsővel kapura, a labdába reflex-szerűen beleért Phillips és így védhetetlenül vágódott a labda a kapuba 1-0!
Hihetetlen, de a 26. percben Eric Bailly újabb büntetőt úszott meg! Ezúttal Anthony Taylor a büntetőpontra mutatott, miután Bailly becsúszása után Phillips került a földre. A felvételek megnézése utána, visszavonta büntetőt a játékvezető.
Szinte semmiből egyenlített a Liverpool. Diogo Jota eresztett el egy jó lövést, amit hatalmas bravúrral szögletre ütött Henderson. A szöglet utáni kavarodást kihasználva, Jota talált be sarokkal 1-1!
Megint egy 
pontrúgásból volt eredményes a Liverpool. Az első félidő hosszabbításában Alexander-Arnold tekert be egy szabadrúgást, amit Firmino fejelt a kapuba 1-2!

Rögtön a második félidő legelején a Manchester United védelme összehozott egy gólt a Liverpoolnak. Benne volt ebben Fred, Shaw és Henderson is. A gólt ezúttal is Firmino szerezte, így a szünetet nem számolva szinte két percen belül szerzett két gólt a brazil támadó 1-3! A folytatásban Diogo Jotának volt egy kapufája, illetve a manchesteri védelem többször bizonytalankodott, mégis a hazaiak szerezték a következő gólt. A 68. percben Rashford talált be a semmiből 2-3! Ez kicsit felébresztette, pár perccel később Greenwood lövése után a gólvonalról kellett menteni.
A meccs hajrájában a Manchester mindent egy lapra feltéve támadott, de nem sikerült betalálniuk, majd a 90. percben kihasználva a kinyíló védelmet, Salah vezethette Hendersonra a labdát és az egyiptomi nem hibázott 2-4!

Ezzel a nagyon fontos győzelemmel, a Liverpool életben tartotta a csapat jövő évi BL-indulás reményét. A Manchester United sorozatban második vereségét szenvedte el és akár az ezüst érmük is veszélybe kerülhet.

Manchester United – Liverpool 2-4 (1-2)
Helyszín: Manchester, Old Trafford Vezette: A. Taylor
Gólszerzők: Fernandes (10.), Rashford (68.) ill. Jota (34.), Firmino (45.+3, 47.), Salah (90.)

A mérkőzés összefoglalója

A Premier League állása

A góllövőlista élmezőnye