Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonult a Manchester United egykori csapatkapitánya – HIVATALOS

A szerdai napon közösségi oldalán keresztül bejelentette visszavonulását a Manchester United csapatának egykori ecuadori csapatkapitánya…

 

A szerdai napon bejelentette visszavonulását a 99-szeres ecuadori válogatott jobbhátvéd, Antonio Valencia. A 35 éves játékos döntését azzal indokolta, hogy már hat éve súlyos ízületi kopással szenved a térdében.

Valencia karrierje legemlékezetesebb időszakát 2009 és 2019 között a Manchester United alkalmazásában töltötte, mindent egybevetve 339 tétmérkőzést játszott a “vörös ördögök” mezében, ezalatt 25 gólt szerzett és 62 gólpasszt osztott ki. A PL-ben 325 mérkőzésen szerepelt, mellyel dél-amerikai rekordernek számít a liga történetében. Az Old Traffordon az évek során az ikonikus 7-es mezszámot és a csapatkapitányi karszalagot is viselte.

A manchesteri éveket megelőzően Európában a spanyol Villarreal és Recreativo Huelva, valamint a szigetországi Wigan csapatában szerepelt, később még hazájában az LDU Quito együttesében is kipróbálta magát, legutolsó állomáshelye pedig a mexikói Queretaro gárdája volt.

Valencia hazája nemzeti válogatottjában két világbajnokságon, és több Copa Américán is szerepelt.