Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Másik kontinensre tart a Juventus legendája – sajtóhír

Csapatától való távozását a minap bejelentő legendás kapus jövőjével kapcsolatban máris megkezdődtek a találgatások, és az európai topcsapatok helyett valószínűbbnek tűnhet, hogy másik földrészen folytatja pályafutását…

A La Gazzetta dello Sport információi szerint a Juventus csapatától az aktuális idény végeztével távozó Gianluigi Buffon nyáron szabadon igazolhatóként várhatóan az MLS-ben vagy egy Közel-keleti ország csapatához fog szerződni, amennyiben folytatni szeretné pályafutását.

A 43 éves torinói klublegenda a 2020-2021-es idényben Wojciech Szczesny váltótársaként hét olasz bajnokin és összesen 12 tétmérkőzésen védte Andrea Pirlo egyletének kapuját. Mindent egybevetve 2001 óta már 683 mérkőzésen védte a torinói sztárcsapat kapuját, melyet a 2018-2019-es szezonban a PSG-nél tett kitérőt leszámítva két évtizede hűségesen szolgál. Buffon 1995-ben a Parma csapatában mutatkozott be a felnőttek között, melyet hat év után hagyott el annak idején a Juventus kedvéért, amely később élete szerelme lett.

“A jövőm világos és meghatározott. Ez a gyönyörű és nagyon hosszú utazás a Juvéval az idény végén véget ér. Lehet, hogy abbahagyom a játékot, vagy ha találok egy olyan helyzetet, ami játékra ösztönöz, vagy új élményt kínál, talán megfontolom a lehetőséget. Úgy érzem, mindent megadtam a Juventusnak, és mindent megkaptam a Juventustól, ennél többet pedig nem lehet tenni. Elértünk egy ciklus végére, itt az ideje elválni” – fogalmazott Buffon a torinóiaktól való búcsúzás alkalmával.