Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: egy góllal, de nyerni tudott a Real Madrid az Athletic Bilbao ellen – videóval

A spanyol bajnokság utolsó előtti, 37. fordulójában minden mérkőzést egy időpontban játszottak. A Real Madridnak nyernie kellett az Athletic Bilbao vendégeként, ha életben akarták tartani bajnoki esélyeiket. A fölénye megvolt a madridiaknak, de a gól csak nehezen jött össze, de végül Nacho megmentette a csapatát. Zidane gárdájának az utolsó fordulóban is csak a győzelem az elfogadható, viszont a bajnoki címhez az is kell, hogy a most nyerő Atlético Madrid pontot veszítsen. 

Jobban játszott némiképp a Real Madrid, de ez csak meddő fölény volt. Az elején legtöbbször Vinícius kerülhetett volna helyzetbe, de többször is rossz döntést hozott. A 25. percben jött talán az első igazén szép támadása a madridiaknál, amikor Valverde és Benzema összjátéka után Vinícius kaphatta volna a labdát, de elcsúszott a 16-oson. Egy perccel később Modric emelt középre, hátha megtalál valakit a labdájával, de Unai Simón kivetődve fogta a labdát. A 28. percben hosszasan néztek a VAR-szobában egy kezezéses esetet, és bár Morcillo könyökét találta el a labda, nem kapott büntetőt a Madrid. Ezt követően kibérelte a helyét a Real az Athletic kapuja előtt, de helyzetet így sem tudtak kialakítani. A 39. percben Valverde passzával Vinícius indult meg, de Unai Simón kivetődött, és a kipattanót is fogta. A játékrész ebben a mederben csordogált le, szintén elég eseménytelenül.

A második félidőben sem változott a játék képe, inkább a Real Madrid játszott fölényben, de ez nem sokat ért. A mérkőzés első nagy helyzete azonban az Athletic nevéhez fűződött az 50. percben, amikor Sancet passzát Morcillo a léc alá vágta volna, de Courtois bravúrral védett. Az 54. percben Modric a jobb alsó sarkot célozta meg, de Unai Simón védett, a szöglet után pedig kicsit közelebbről a védőkbe lőtt. Aztán a Real is elkezdett veszélyesebb lenni, a 61. percben Modric bal oldali szögletét Casemiro a lécre fejelte, a kapus nem tudta volna védeni. A 68. percben azonban már megszületett a vendégek vezető találata: Balenziaga nem figyelt, majd Casemiro középre adása után Nacho térddel három méterről az üres kapu jobb alsó sarkába lőtt. A VAR még nézte, hogy beleérte a lesen álló Benzema, de kiderült, hogy nem. Tartotta a labdát a Real, ami neki mindenképp jó volt, hiszen a győzelem volt csak elfogadható a számára. A 89. percben még emberelőnybe is került a vendégcsapat, amikor Raúl Garcia odaszólt valamit Mateu Lahoznak, aki ezért megkapta a második sárga lapját és idő előtt mehetett zuhanyozni. A Real Madrid innentől már szépen kihúzta, és győzelemmel fordulhat rá az utolsó fordulóra.

Athletic Bilbao – Real Madrid 1-0 (0-0)
Helyszín: San Mamés (Bilbao) Vezette: Mateu Lahoz
Gólszerzők: Nacho (68.) ill. –
Sárga lap: Berenguer (14.), Raúl Garcia (79.), Martinez (80.), Marcelino (90.) ill. Nacho (82.), Valverde (90+1.)
Kiállítás: Raúl Garcia (89.) ill. –

Athletic Bilbao: Unai Simón; De Marcos, Yeray Álvarez, Inigo Martínez, Balenziaga; Berenguer, Dani García (Vesga, 65.), Vencedor, Morcillo (Raúl Garcia, 65.); Inaki Williams (Villalibra, 65.), Sancet (Ibai, 73.). Vezetőedző: Marcelino

Real Madrid: Courtois; Odriozola, Militao, Nacho, Miguel Gutiérrez; Valverde, Casemiro, Modric; Rodrygo (Hazard, 77.), Benzema, Vinícius Júnior (Asensio, 59.). Vezetőedző: Zinédine Zidane

A 37. forduló eredményei:

Atlético Madrid – Osasuna 2-1
Athletic Bilbao – Real Madrid 0-1
Barcelona – Celta Vigo 1-2
Alaves – Granada 4-2
Betis – Huesca 1-0
Cadíz – Elche 1-3
Getafe – Levante 2-1
Real Sociedad – Valladolid 4-1
Valencia – Eibar 4-1
Villarreal – Sevilla 4-0

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: