Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az MLS-ben köthet ki a Roma támadója – sajtóhír

Annak ellenére, hogy januárban végül maradt a klubnál, egyre inkább úgy tűnik, hogy nyáron elkerülhetetlen lesz az AS Roma számára a kenyértörés a csapat rutinos támadójával…

 

A bosnyák Reprezentacija beszámolói szerint az AS Roma szebb napokat is látott tapasztalt csatára, Edin Dzeko nyáron az MLS-be készül igazolni, hogy családja közelebb lehessen felesége Los Angelesben tanuló lányához.

A 35 éves hórihorgas csatár 2015 óta 256 mérkőzés alatt 118 alkalommal talált be az AS Roma színeiben tétmérkőzésen, melyből 85 gólt szerzett a bajnokságban, beleértve azt a 29 találatát, mellyel gólkirály lett a 2016-2017-es kiírásban. Dzeko ugyan már nem fiatal, és egyre több kritikával kellett szembenéznie, a “farkasok” mérsékelten sikerült 2019-2020-as szezonjából is ki tudta venni a részét 16 bajnoki és három nemzetközi kupákban szerzett találattal. Ennek ellenére egészen idáig töretlenül bíztak benne, és bár múlt nyáron a közvetlen riválisok közül az Inter és a Juventus is le akarta igazolni, nem engedték őt el, januárban pedig nem sikerült vevőt találni számára.

A 114-szeres bosnyák válogatott támadó az olasz fővárosi csapat előtt a Wolfsburg (2007-2011) és a Manchester City (2011-2015) csapatait erősítette.