Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ezért nem lett bajnok a Barca…

Mint ismeretes, bár sokáig három csapat versengett a spanyol bajnokság (La Liga) 2020-2021-es szezonjának bajnoki címéért, a Barcelona az utolsó előtti körben elszenvedett vereségével kiszállt a küzdelemből…

 

A spanyol bajnokság (La Liga) utolsó fordulóját megelőző nemzetközi sajtótájékoztatójának keretein belül a Nemzeti Sport is kérdezhetett az első három helyezett csapat kötelékébe tartozó egykori játékosoktól. A magyar sportnapilap képviselőjének kérésére a Barcelona egykori legendás játékosa, Javier Mascherano elmondta, hogy véleménye szerint miért maradt le a katalán óriás a bajnoki címről:

“A Barcelona azért veszítette el a bajnoki címet, mert a közvetlen riválisok közül az Atléticót és a Real Madridot sem tudta legyőzni. Ugyanakkor abban is biztos vagyok, hogy decemberben sokan aláírták volna, hogy a csapat egészen az utolsó előtti fordulóig versenyben lesz az aranyéremért. Megvolt a lehetősége arra, hogy megnyerje, de áprilisban kettő egyre kikapott a Real Madridtól, nemrég pedig gól nélküli döntetlent játszott az Atléticóval. Ahogy mondani szoktuk, ezeken a kulcsfontosságú meccseken egyszerűen hiányzott a nafta a csapatból, ez az, amin a következő idényben javítani kell.”

A bajnokság záró fordulója előtt az Atlético Madrid két ponttal előzi meg a Real Madridot, a Barca pedig legjobb esetben is már csak harmadik lehet, a dobogó utolsó fokán jelenleg két pontot ver a Sevilla csapatára.