Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az UEFA felfüggesztette a Szuperliga még kitartó alapítói elleni eljárást – HIVATALOS

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hivatalosan bejelentette, hogy egyelőre nem folytatják az eljárást a Szuperliga még talpon lévő alapító tagjai, a Real Madrid, a Barcelona és a Juventus ellen. Az angol klubok azonban nem voltak ilyen szerencsések.

(Photo by Richard Juilliart – UEFA/UEFA via Getty Images)

Az UEFA és annak elnöke, Aleksander Ceferin bejelentette, hogy kénytelen felfüggeszteni a Real Madrid, a Barcelona és a Juventus ellen indított eljárást a Szuperliga megalapítása miatt. A spanyol Marca információi szerint azért, mert az érintettek a csapatok megbüntethetőségének ügyében pert indítottak az európai szövetség ellen a svájci törvényszékeken, illetve a madridi Munkaügyi Bíróságon is. Az említett három klub továbbra is kitart a Szuperliga mellett, és nem hajlandóak elfogadni az UEFA álláspontját.

“Az UEFA jogi kereteinek megsértése tárgyában, az úgynevezett “Szuperliga”-kezdeményezés miatt az FC Barçelona, a Juventus FC és a Real Madrid CF ellen indított fegyelmi eljárással összefüggésben az UEFA fellebbviteli testülete úgy határozott, hogy további értesítésig az eljárást felfüggeszti.”

– írta az UEFA a közleményében.

A Szuperliga alapításában résztvevő angol klubokat azonban megbüntették, ahogy azt tették a múlt hónapban az AC Milannak, az Interrel és az Atlético Madriddal. Az Arsenal, a Chelsea, a Liverpool, a Manchester City, a Manchester United és a Tottenham csapatát együttesen 22 millió font (nagyjából 8.9 milliárd forint) megfizetésére kötelezte a Premier League, a büntetés értéke pedig nőni fog, hogyha újra csatlakozni akarnának egy, az UEFA és a nemzeti szövetségek által nem elismert sorozathoz: ekkor a klubnak 25 millió fontot (10 milliárd forintot) kell fizetnie, emellett 30 pontos levonásra is számíthat az angol bajnokságban. A BBC értesülései szerint a büntetést a tulajdonosok, és nem a klubok fizetik meg.

„Az Európai Szuperliga létrehozására irányuló javaslatokban részt vevő hat klub ma ismét elismerte, hogy cselekedeteik hibák voltak, és megerősítették elkötelezettségüket a Premier League és az angol futball jövője iránt. Az érintett klubok szívből kértek bocsánatot rajongóiktól, a többi csapattól, a Premier League-től és az FA-től.”

– írják a Premier League és az angol szövetség közös közleményében.