Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A belgák egyik legjobbja kénytelen kihagyni az oroszok elleni mérkőzést

Az Európa-bajnokiságon Belgium első találkozóján két meghatározó emberére sem számíthat Roberto Martínez, azonban reménykedik benne, hogy a következő mérkőzéseken már bevethető lesz egyik legjobbja.

(Photo by Jean Catuffe/Getty Images)

Kevin de Bruyne és Axel Witsel is kénytelen kihagyni Belgium nyitómérkőzését, amelyet Szentpéterváron vívnak meg Oroszország legjobbjaival, jelentette be hivatalosan is a belga szövetség.

Mint ismert, a Manchester City középpályása a Bajnokok Ligája döntőjében szenvedett többszörös arccsonttörést, ami miatt néhány nappal az Eb előtt kisebb műtéten is át kellett esnie, azonban Roberto Martínez, a belga válogatott szövetségi kapitánya mindvégig számolt a középpályás részvételével a kontinenstornán, így a hírek szerint a második csoportmérkőzésen már ott lehet majd De Bruyne.

“Az elkövetkezendő két nap nagyon fontos lesz a visszatérése szempontjából” – nyilatkozta a Premier League-ben az év játékosának választott középpályásról a spanyol szakember.

Witsel pedig még a januári Achilles-sérülése akadályozza, hogy pályára lépjen ma este, azonban a belga orvosi stáb szerint ő is jó eséllyel ott lehet a gyepen a második találkozón. A 32 esztendős középpályás az egész tavaszi szezont kénytelen volt kihagyni.

Belgium szombaton este mérkőzik meg Oroszországgal 21 órás kezdettel.