Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Amerikai középpályással erősített az RB Leipzig! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig együttese hivatalos fórumain bejelentette, hogy leigazolták a New York Red Bulls középpályását, Caden Clarkot.

(Photo by Ira L. Black – Corbis/Getty Images)

Fiatal, tehetséges amerikai középpályással erősített az RB Leipzig Caden Clark személyében. A 18 esztendős futballista 2024 nyaráig szóló szerződést írt alá a lipcsei alakulattal. Clark a pályafutását a Minnesota Thundernél kezdte, majd a Barca Academynél folytatta. Innen szerezte meg őt a New York Red Bulls második csapata 2020 februárjában. 8 hónappal később már a felnőttek között találta magát a támadó középpályás, aki mindkét szélen kamatoztatni tudja tehetségét. Clark októberben az Atlanta United ellen debütált az MLS-ben, méghozzá győztes góllal. Az idei szezonban már alapemberként számoltak vele, ahol az első 8 fordulóban 4 gólt és 1 gólpasszt jegyzett, de ezt még tovább gyarapíthatja, ugyanis 2021. december 31-ig még kölcsönben marad a csapatnál.

A transfermarkt adatai szerint az RB Leipzig 1.82 millió eurót fizetett a New York Red Bullsnak Caden Clark játékjogáért.d