Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: Gareth Southgate még sokáig lehet az angol válogatott élén

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) úgy tűnik, hogy meg van elégedve a férfi felnőtt válogatott szövetségi kapitányával, Gareth Southgate-tel, mivel új szerződést ajánlottak fel neki, mindezt pedig az Európa-bajnokság kellős közepén. 

(Photo by Eddie Keogh – The FA/The FA via Getty Images)

Gareth Southgate 2018-ban a világbajnokság elődöntőjébe vezette az angol válogatottat, a mostani Európa-bajnokságon pedig elég simán jutottak tovább a nyolcaddöntőbe, ahol Németországgal fognak szembenézni több mint 40 ezre szurkoló előtt a Wembley-ben.

Az angol szövetség vezérigazgatója, Mark Bullingham a minap bejelentette, hogy meg vannak elégedve az 50 éves szakember munkájával, ezért felajánlottak neki egy új szerződést. Southgate még nem válaszolt az ajánlatra, jelenleg csakis az Európa-bajnokságra akar koncentrálni, a részleteket majd a torna után beszélik meg.

“Élvezem-e a játékunkat? Igen. Gareth elképesztő munkát végez, a csoportunk első helyén végeztünk, remek a védelmünk. A pályán és azon kívül is fantasztikus munkát végez. A támogatásunk felé rendíthetetlen. 100 százalékig rendíthetetlen és 100 százalékig Gareth mögött vagyunk és ő is tudja ezt. Ezért azt akarjuk, hogy velünk folytassa, bárhogy is alakul a meccs a németek ellen. Azt akarjuk, hogy mostani szerződése lejárta után is velünk dolgozzon.”

– áradozott Bullingham a szövetségi kapitányról. A vezérigazgató nem említette pontosan, de a The Times úgy tudja, hogy 2024-ig akarják meghosszabbítani a szerződését, a következő Európa-bajnokságig.

Southgate 2016 óta irányítja az angol válogatottat, akkor Sam Allardyce helyét vette át. Azelőtt az U21-es csapat edzője volt, és már ott olyan jó munkát végzett, hogy akkor egy négyéves szerződést ajánlottak neki. Azt végül 2018-ban hosszabbították meg a 2022-es világbajnokságig, de egyre biztosabb, hogy azután is a nemzeti csapat szövetségi kapitánya marad.