Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi sorsa a héten eldőlhet – sajtóhír

Egybehangzó spanyol sajtóértesülések szerint a Barcelona csapata már a hét második felében bejelentheti legendás játékosa új szerződését…

(Photo by David Ramos/Getty Images)

Többek közt a katalán Sport nevű lap és az olasz átigazolási szakértő Fabrizio Romano is megerősítette, hogy Lionel Messi várhatóan már a héten megújíthatja szerződését a Barcelona csapatával, miután a felek közt teljes az összhang.

A spanyol sajtó információi szerint az argentin klasszis új szerződése 2026-ig szól majd, kivásárlási árát pedig klubja 350 millió euróban állapítja meg. A megállapodás értelmében Messi 2023-ig biztosan a Barcában futballozik, utána az Inter Miamiban játszik tovább, ahol a katalán klub nagyköveteként is ténykedik, de nem kizárható azt sem, hogy Messi az első két év után is marad még Barcelonában. A beszámolók értelmében a játékos 50 százalékos fizetéscsökkentésbe egyezett bele, segítve ezzel a klubot pénzügyi problémái rendezésében.

Mint ismeretes, a hatszoros aranylabdás a 2020-2021-es szezont megelőzően benyújtotta távozási szándékát a vezetőségnek, melyet azonban elutasítottak és csak a 700 millió eurós kivásárlási ára megfizetése esetén engedték volna el. Több csapat is szívesen látta volna, azonban ezt a csillagászati összeget érthető módon senki nem tudta megfizetni, így Messi végül úgy döntött, hogy a szabályok szerint kitölti szerződését és még egy évet marad a katalán csapat alkalmazásában. Ugyanakkor a korábbi elnök, Laporta visszatérésével már sokan sokan biztosra veszik, hogy nyáron is maradni akar majd a Barcelona csapatánál.