Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ramos: “Azt szeretném, hogy Mbappé a PSG-ben maradjon”

Sergio Ramos máris elkezdett berendezkedni új csapatánál, a Paris Saint-Germainnél, és egy hosszabb interjút is adott a francia L’Equipnek. A spanyol védő külön kiemelte újdonsült csapattársát, Kylian Mbappét, akiről elmondta, hogy azt szeretné, hogy a jövőben is a csapattársa maradjon. 

Kylian Mbappé már régóta a Real Madrid átigazolási listájának elején áll, de eddig még nem történt meg a transzfer. A fiatal francia játékos szerződése jövőre jár le a PSG-nél, de eddig nem fogadott el semmilyen ajánlatot és nem is írt alá új kontraktust. A hírek szerint azonban egyre közelebb áll a spanyol csapathoz, ám Sergio Ramos a L’Equipnek elmondta, hogy ő személy szerint azt szeretné, hogy Mbappé ne hagyja el a PSG-t. 

“Azt akarom hogy Mbappé a PSG-nél maradjon. Nem az én tisztem dönteni Kylian jövőjéről, de azt szeretném, hogy maradjon. A legjobb játékosoknak kell lennie a csapatodban, és Kylian az egyik legjobb, ahogy Neymar is. Mi hárman nagy dolgokra vagyunk hivatottak”

– mondta Ramos a L’Equipnek adott interjújában, akit arról is megkérdeztek, hogy mivel bírná maradásra a francia támadót.

“Nem tudom. Amikor valaki döntést hoz a jövőjéről, azt mindig személyes okokból teszi. Az én esetemben ez a család volt és egy sportszakmai döntés. Nem tudom, hogy mi jár Mbappé fejében. Én azt akarom, hogy maradjon, mert fiatal és ő jelenti a különbséget. Ez itt egy nagyon jó csapat. A győzelmi akarásom az, amivel hozzá tudok ehhez járulni, és ha ez megfertőzi a csapattársaimat is, az még jobb.”

Mindettől függetlenül Ramos azt javasolja azért Mbappének, hogy egyszer a jövőben igazoljon majd a Real Madridba.

“A Real Madrid a világ egyik legjobb klubja, ha meg csak a történelmet nézzük a legjobb. Ahogy nekem is, a nagy játékosoknak egyszer meg kell ott fordulnia, de most azt akarom, hogy Mbappé a csapatomban legyen. Nyerni akarok, és azt úgy a legkönnyebb, ha a legjobbak vannak melletted a pályán.”