Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol csapatok versenyeznek az Atlético ászáért – sajtóhír

Ahogyan arról az elmúlt időszakban többször is beszámoltunk, a spanyol bajnokság (La Liga) címvédőjének korábbi húzóembere nyáron elhagyni készül az Atlético Madrid csapatát…

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

A Daily Mail legfrissebb információi szerint az Atlético Madrid csapatától távozni készülő Saúl Níguez kegyeiért a Manchester United és a Liverpool csapata végez ádáz versenyfutást.

A “matracosokat” már utánpótlás kora óta erősítő 26 éves középpályás korábban 2026-ig szóló megállapodást kötött az egyesülettel, és mivel a klub emblematikus figurájának számít, kevés esély tűnt a távozására, ám a spanyol és az angol lapok egyaránt úgy vélik, hogy Níguez nyitott lenne más bajnokságban is kipróbálni magát. Korábban leginkább rajtuk kívül többek közt a Paris Saint-Germain és a Bayern München érdeklődött iránta, ám mivel alapembere volt csapatának, nem lehetett reális a klubváltása.

Most viszont a spanyol lap úgy véli, hogy Níguez egyre kevésbé elégedett az Atléticónál betöltött szerepével, hiszen a középpályán egyre kevesebb lehetőséghez jut Marcos Llorente és Thomas Lemar mellett, így könnyen a váltásra adhatja a fejét. A 26 éves karmester az elmúlt szezonban 34 bajnokin és 37 tétmérkőzésen szerepelt, de az utóbbi időben rendszerint csak részfeladatok jutnak számára.

A 19-szeres spanyol válogatott futballista már több mint 300 alkalommal húzhatta magára az Atlético szerelését. Amíg korábban a sajtó úgy vélte, hogy 100 millió euró feletti összeget kellene fizetni érte, mivel a játékos állítólag szívesen távozna, vélhetően ennek a töredékéért is mozdítható lehet a nyáron. Ráadásul a madridi gárda a közelmúltban leigazolta a posztjára Rodrigo De Pault, ami szintén a távozását készítheti elő.