Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz válogatott kapust igazol a Tottenham! – sajtóhír

Az olasz transzferguru, Fabrizio Romano értesülései alapján az angol élvonalban (Premier League) szereplő Tottenham Hotspur színeiben folytatja karrierjét az Atalanta egyszeres válogatott kapusa, Pierluigi Gollini…

(Photo by Ciro Santangelo/BSR Agency/Getty Images)

Fabrizio Romano úgy tudja, az Atalanta és a Tottenham minden megegyezett egymással Pierluigi Gollini kapcsán. A szerződés részletei az alábbi pontokba szedhető:
– Kölcsön a 2021/2022-es szezonra

– Kölcsönszerződés meghosszabbítása további egy évvel
– Opciós vásárlási jog 15 millió euró ellenében
– Bizonyos feltételek teljesülése esetén kötelező vásárlás

Pierluigi Gollini számára egyébként nem lesz ismeretlen az angol futball légköre, mivel 2012 és 2014 között a Manchester United kötelékébe tartozott utánpótlás szinten, majd később a másodosztályban az Aston Villa első számú hálóőre volt. Innen került az Atalantához, ahol már évek óta vele kezdődik többségben a bergamói kezdő névsora. Gollini 112 tétmérkőzésen védte az Atalanta kapuját, ezeken 120 gólt kapott, 38 alkalommal pedig érintetlen maradt a hálója. Az olasz válogatottban 2019 novemberében egy Bosznia-Hercegovina elleni Eb-selejtezőn mutatkozhatott be, azóta viszont keretbe se volt. 

Kérdéses emellett az is, vajon Hugo Lloris jövőjére milyen hatással lehet Gollini érkezése. A veterán francia kapus szerződése a jövő nyáron lejár, híreket pedig egyelőre nem igazán lehetett hallani/olvasni esetleges távozásáról.