Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: eljárás indul a Boca Juniors ellen

Ahogyan arról beszámoltunk, szerdára virradóra botrányos körülmények közepette zárult a brazil Atlético Mineiro és az argentin Boca Juniors Libertadores-kupa-nyolcaddöntője, és azóta sem csillapodnak a kedélyek…

(Photo by Bruna Prado-Pool/Getty Images)

Az Atlético Mineiro együttese a közösségi oldalain arról számolt be, hogy hivatalos kérelmet küldtek a CONMEBOL felé a Libertadores-kupa-nyolcaddöntőjének kivizsgálása érdekében, hogy a lefújás után tanúsított viselkedése okán büntetéseket szabjanak ki a Boca Juniors csapatára.

Mint ismert, a Libertadores-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a két csapat között döntetlen után tizenegyesrúgások döntöttek a továbbjutás sorsáról, a szétlövést a brazil csapat nyerte. A lefújás után az “arany-kékek” labdarúgóit a helyi rendőrségnek könnygázzal kellett megfékeznie, mivel rátörték az öltözőt az Atléticóra, így nem akármekkora csetepaté alakult ki, melynek végül a hatóságok vetettek véget azzal, hogy legalább nyolc Boca-játékost bevittek a rendőrségre. Haragjuk annak volt köszönhető, hogy mindkét meccsen egy-egy érvényes gólt vett el tőlük a videóbíró.

A Boca alelnöke, Juan Román Riquelme rendkívül csalódott volt csapata meghurcoltatása miatt, és az egykori paraguayi kapuslegenda, José Luis Chilavert is igazat adott a tegnapi balhéban a Xeneizének.

A helyi beszámolók szerint a letartóztatott játékosok odabent töltötték az éjszakát, és a buenos airesi különítmény csak másnap utazhatott haza a hivatalos eljárás lefolytatását követően.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!