Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Arsenal csatárát akarja az Atletico! – sajtóhír

A Mundo Deportivo beszámolója alapján a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Atletico Madrid szívesen soraiban tudná az Arsenal francia csatárát, Alexandre Lacazette-et…

(Photo by Steve Welsh/Getty Images)

A spanyol napilap információi szerint az Atletico Madrid kívánságlistáján ott szerepel Alexandre Lacazette. A ‘Matracosok’ már korábban szerették volna megszerezni a rutinos francia csatár játékjogát, most pedig újra megpróbálkoznak vele. Az Arsenal megfelelő ajánlat esetén hajlandó lenne megválni tőle, viszont abban az esetben érkezhet, ha a Griezmann visszatérése elmarad. Jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy nem fog újra az Atleticoban futballozni Lacazette honfitársa, mivel a tárgyalások megrekedtek az elmúlt napokban. 

Lacazette az Olympique Lyontól igazolt át az Arsenalhoz 2017 nyarán 53 millió euró ellenében. A francia csatár egyértelműen meghatározó szerepet tölt be az ‘Ágyúsoknál’, ám Mikel Arteta állítólag nem marasztalja. Lacazette 170 tétmérkőzésen lépett pályára az Arsenalban, ezeken 65 gólt és 28 gólpasszt jegyzett. A Lyonnál eltöltött utolsó három szezonjában rendkívül kimagaslóan teljesített, ám ennek ellenére Deschamps akkor se számított rá még stabil kerettagként sem. Legutóbb 2017 novemberében volt keretben és játszott a nemzeti válogatott színeiben. Akkor éppen duplázni tudott egy Németország elleni felkészülési találkozón. Lacazette se világbajnokságon, se pedig Európa-bajnokságon nem járt még.