Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barcelona szurkolói kiakadtak Lionel Messi miatt

Ahogyan arról beszámoltunk, a csütörtök esti órákban robbant ki a hír, mely szerint a Barcelona együttese nem tudja meghosszabbítani Lionel Messi szerződését, így klub emblematikus figurája távozik a katalán egylettől…

(Photo by David Ramos/Getty Images)

Mint ismeretes, a Barcelona csapata hivatalos Twitter-oldalán csütörtök este 19:46-kor jelentette be, hogy Lionel Messi nem újítja meg szerződését az egyesülettel. A hírre egy óra alatt több mint 100 ezer szurkolói üzenet és mintegy 125 ezer reakció, melyek közt a többség elégedetlenségének adott hangot és a helyzet azonnali megoldását követeli a klubvezetésétől.

A hatszoros aranylabdás argentin klasszis 13 éves korától állt a klub alkalmazásában, a profik közt 2004 óta szerepelt a csapatban, és leigazolásától idén június 30-ig végig szerződésben állt a csapattal. Messi a 2020-2021-es szezont megelőzően benyújtotta távozási szándékát a vezetőségnek, melyet azonban elutasítottak és csak a 700 millió eurós kivásárlási ára megfizetése esetén engedték volna el. Több csapat is szívesen látta volna, azonban ezt a csillagászati összeget érthető módon senki nem tudta megfizetni, így Messi végül úgy döntött, hogy a szabályok szerint kitölti szerződését és még egy évet marad a katalán csapat alkalmazásában.

Tavasszal a korábbi elnök, Joan Laporta visszatérésével sokan már borítékolták, hogy Messit meggyőzik a maradásról és minden akadály elhárult, azonban a közlemény szerint a felek hiába kötelezték el magukat a maradás mellett, a La Liga pénzügyi és strukturális okokból nem engedélyezte az argentin légiós szerződését.

Messi a 2004-es debütálása óta minden sorozatot figyelembe véve 778 találkozón 672 gólt szerzett a klub színeiben.