Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiváló szériában az argentin válogatott

Miközben az olasz válogatott világrekordot döntött a 37 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatával, szép lassan az argentin nemzeti együttes is tekintélyt parancsoló legyőzhetetlen szériát építget…

(Photo by Juan I. Roncoroni – Pool/Getty Images)

Az argentin válogatott 2019. július 2-án szenvedett utoljára vereséget a Brazília elleni Copa América-elődöntőben, azóta pedig sorozatban immár 22 mérkőzésen nem talált egyszer sem legyőzőre, ráadásul menet közben megnyerte az idei kontinensbajnokságot és veretlenül áll a világbajnoki selejtezőkben.

Mindez minden idők második leghosszabb veretlenségi sorozata az argentin nemzeti csapat történetében. Az abszolút rekord a legendás Alfio Basile nevéhez fűződik, akinek irányításában az Albiceleste 31 (!) mérkőzésen nem talált legyőzőre 1991 és 1993 között.

Az abszolút világrekordot a napokban megdöntő olasz válogatott tartja egymást követő 37 vereség nélkül megvívott találkozóval, a sorozat pedig jelenleg is aktív, mivel az Azzurri a 2018. szeptember 10-i fiaskója óta verhetetlen. A leghosszabb dél-amerikai legyőzhetetlenségi sorozat a brazil válogatott nevéhez fűződik, amely 1993 és 1996 között 35 mérkőzésen át őrizte meg veretlen szériáját.