Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a forduló meccsén, Szoboszlai gólpasszával mentett pontot a Leipzig – videóval!

A Bundesliga 5. fordulójában fontos pontokat kellett idegenben begyűjtenie a szezont rosszul kezdő RB Leipzig együttesének.

Mind a három magyar játékos ott volt a lipcsei kezdőben a Köln elleni mérkőzésen. Ez a találkozó már csak azért is volt különösen fontos, mert az RB Leipzig az eddigi 4 bajnokijából 3-at elveszített. Ha pedig idevesszük még a City elleni 6-3-as vereséget a BL-ben, láthatjuk – nincs túl jó formában Jesse Marsch együttese, különösen a védekezést tekintve. Kellett tehát tőlük a javulás, hiszen már az amerikai tréner állása is veszélybe került rögtön a bajnoki rajt után. A Köln ellen kötelező volt a három pont megszerzése.

Az első negyed óra kimondottan mozgalmasra sikerült. A szezont jól indító Köln bátran kezdett hazai pályán és egyáltalán nem álltak vissza. Sok mozgással vették fel a harcot ellenfelükkel és több veszélyes helyzetet is ki tudtak alakítani. Az erős kezdés után azonban nekik is szusszanniuk kellett egy keveset – addig is a vendégek vették át az irányítást. A lipcseiek szintén eljutottak komolyabb lehetőségekig (Szoboszlai egy jó szabadrúgással is borzolta a kedélyeket), gól azonban nem született. Idővel viszont a Köln ismét visszavette a kezdeményezést és kapufát és meg nem adott gólt is fel tudott mutatni. Eseményből tehát akadt bőven, a háló azonban nem zörrent az első játékrészben. Jó iram mellett hullámzó volt a játék: hol egyik, hol másik csapat irányított.

A szünet után egyértelműen a hazaiak kezdtek erőteljesebben. Az 50. percben Modeste szerzett egy gólt, amit nem adott meg a játékvezető, majd 3 perccel később még egyet. Utóbbit viszont visszanézték a videószobában és mivel nem történt szabálytalanság Modeste lövése előtt, végül megadták a gólt. Ezzel teljesen megérdemelten került előnyhöz a Köln, amely agresszív, rámenős játékkal használta ki ellenfele védekezésének hiányosságait. A gól után viszont fordult a kocka. Kettőt is cserélt a Köln, a Leipzig támadójátéka pedig kezdett beindulni. Poulsen és Forsberg is beszállt a padról, és érkeztek a helyzetek, amikből el is puskázott néhányat Jesse Marsch együttese. A 72. percben aztán Szoboszlai szögletéből Haidara fejelt gólt, így meglett az egyenlítés. Maradt bő 20 perc, ahol eldőlhetett a győzelem sorsa.

A hajrá kimondottan izgalmasra sikerült. Mindkét oldalon megvoltak a meccslabdák, ám több gól már nem született. Szoboszlai a hosszabbításban egy elképesztően látványos gólt szerezhetett volna, ám a kapus fejében elakadt a magyar középpályás emelése. A túloldalon válaszul pedig elfutottak egy kontrával a kölni támadók, ám Gulácsi két nagy védést bemutatva tartotta az 1-1-et. Végül igazságos döntetlen született egy pazar meccsen, amivel talán mindkét oldalon elégedettek lehetnek.

 

Köln – RB Leipzig 1-1 (0-0) 
Helyszín: Rhein Energie Stadion (Köln); Vezette: Brych
Gólszerzők: Modeste (57.), Haidara (72.)
Sárga: Czichos, Mere, Schmitz; ill., Klostermann
Kiállítás: – ill. –

Köln: Horn – Hector, Czichos (Mere), Kilian, Schmitz (Ozcan) – Skhiri – Thielmann (Schindler), Duda, Ljubicic – Uth (Ehizibue), Modeste (Andersson). Edző: Baumbart.

RB Leipzig: Gulácsi – Gvardiol, Simakan, Orbán, Klostermann – Kampl, Haidara (Adams) – Szoboszlai (Laimer), Olmo (Forsberg), Nkunku – Andre Silva (Poulsen). Edző: Marsch.

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista jelenlegi állása