Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Suarez duplájával nyert az Atlético – videóval

Nagyon fontos mérkőzést rendeztek Madridban. Az Atlético lépést akart tartani a városi rivális Real Madriddal, míg a madridi kis csapat, Getafe az első pontjaira hajtott a 6. fordulóban.

Nem túl izgalmas első félidőt produkált a két csapat, igaz talán senki sem számított másra ettől a két csapattól. Összesen két kaput eltaláló lövés volt a játékrészben, az első az Atléticojé volt. Luis Suarez csapott le egy röviden haza fejelt labdára, azonban a lövését Soria védeni tudta. A második kaput eltaláló lövés a hazai csapat előtt adódott és ők éltek is a helyzetükkel. A félidő utolsó percében Jan Oblak ejtett ki egy könnyen fogható labdát, ekkor még az Atleti védői eltudták rúgni a labdát, amit Djene ívelt vissza és a lendületből érkező Mitrovic fejese a kapufáról a kapuba vágódott, Oblak csak reflexszerűen belekapni tudott.

A második félidőre rákapcsolt az Atlético, azonban sokáig csupán egy felső lécet tudtak felmutatni, azonban a 74. percben fordulat állt be a mérkőzésen. Carles Alenát egy durva szabálytalanság miatt kiállította a játékvezető. Nem sokkal később ki is egyenlített az Atlético Madrid, Hermoso beadása Suarezt találta meg, aki ezúttal már nem hibázott. A hosszabbításban pedig Vrsaljko beadása találta meg az uruguayit, akit ezúttal fejjel volt eredményes.

Getafe – Atlético Madrid 1-2 (1-0)
Helyszín: Coliseum Alfonso Perez Vezette: G. Cuadra
Gólszerzők: Mitrovic (45.) ill. Suarez (78., 90.+1)
Kiállítva: Alena (74.) ill.

A mérkőzés összefoglalója

A La Liga állása

A góllövőlista élmezőnye