Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: gólparádéval zárta a játéknapot a Liverpool és a Brentford – videóval

A szezon eddigi legszórakoztatóbb mérkőzését szállította a Liverpool és a Brentford, amelyen Mo Salah is történelmet írt századik vörösben rúgott góljának köszönhetően.

(Photo by Clive Rose/Getty Images)

70 év után játszott újra egymással az angol élvonalban a Brentford és a Liverpool, azonban a két klub rajongótábora egészen biztosan nem szeretne ugyanennyit várni a következő összecsapásra, hiszen Jürgen Klopp és Thomas Frank együttesei a kiírás egyik legemlékezetesebb mérkőzését szállította.

A frissen feljutó Darazsak egyáltalán nem voltak megszeppenve a bajnoki címre törő Liverpoolt fogadva, Pinnock 27. percben lőtt góljával pedig az előnyt is sikerült megszerezniük, amelyre Jota tudott válaszolni a másik oldalon, mindössze 4 perc elteltével.

A második félidőben azonban egy olyan hullámvasút indult el, amelyet senki nem bánt meg az utasai közül, hiszen Salah századossá válását követően Janelt egyenlített ki, majd Jones bombájára Wissa tudott válaszolni a hajrában, így oda-vissza kiegyenlítve a mérkőzés állását a 3-3-as végeredmény végleges beállítása előtt.

Mohamed Salah ugyan kihagyta a meccslabdát Wissa találata előtt, azonban így is ünnepelhet, hiszen történelmet írt a vörösök színeiben azzal, hogy mindössze 151 mérkőzés kellett neki ahhoz, hogy 100 gólig jusson a Liverpool együttesénél.

A Liverpool így ugyan 14 ponttal a tabella élére ugrott, azonban a Brighton and Hove Albion egy esetleges győzelemmel átveheti az első helyet a hétfői játéknap folyamán.

Brentford – Liverpool 3-3 (1-1)
Gólszerzők: Pinnock (27.) Janelt (63.) Wissa (82.) ill. Jota (31.) Salah (54.) Jones (67.)
Sárga lap: Onyeka (44.) ill. Robertson (71.)
Kiállítás: – ill. –

A mérkőzés összefoglalója:

A 6. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Chelsea Manchester City 0-1
Manchester United  Aston Villa 0-1
Everton – Norwich 2-0
Leeds – West Ham 1-2
Leicester City – Burnley 2-2
Watford – Newcastle 1-1
Brentford – Liverpool 3-3

Vasárnap:
15:00 Southampton – Wolves (Tv: Digi Sport 1)
17:30 Arsenal – Tottenham (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Crystal Palace – Brighton

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: