Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem eladó a Juventus alapembere – sajtóhír

Noha fokozódik iránta az érdeklődést, megbízható forrás szerint semmi esetben sem kíván megválni egyik legnagyobb erősségétől a Juventus együttese…

(Photo by Stefano Guidi/Getty Images)

Az átigazolási szakértő Fabrizio Romano információi szerint a Chelsea és a Liverpool fokozó érdeklődése ellenére Federico Chiesa továbbra is érinthetetlen a Juventus csapatában, és a torinóiak semmi esetre sem akarják eladni egyik legnagyobb erősségüket.

Az olasz rekordbajnok múlt nyáron 40+10 millió eurós vételi opcióval vette kölcsön Chiesát a Fiorentina csapatától. A 23 éves szélső a nehéz kezdet után nagyszerűen teljesített, hiszen 30 bajnoki mérkőzése alatt nyolc találatot és nyolc gólpasszt regisztrált, minden sorozatot figyelembe pedig 15 gól és 10 assziszt került a neve mellé 42 fellépés alatt az elmúlt idényben.

Chiesa a Juventus felejthető szezonjának kevés pozitívuma, jelenléte a csapat jövője szempontjából is fontos szerepet tölt be. Fiatal kora ellenére az olasz válogatottban is alapembernek számít, 2018-as debütálása óta már 35 alkalommal húzhatta magára a nemzeti válogatott mezét, és az Eb-győztes csapatnak is nélkülözhetetlen szereplője volt.

A tehetséges szélső az idei szezonban hét mérkőzés alatt eddig kétszer tudott eredményes lenni, egyszer a bajnokságban, egyszer a BL-ben.