Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Matthias Sammer keményen bírálta a Dortmund játékosait!

Mint arról beszámoltunk, a Borussia Dortmund a tegnapi nap folyamán 4:0-s vereséget szenvedett az Ajax otthonában. A találkozó után Matthias Sammer és Marco Rose is értékelte a látottakat…

A vártnál jóval simábban alakult a C-csoport rangadója a Borussia Dortmund és az Ajax között, miután a hollandok 4:0-ra nyerni tudtak hazai pályán. A sárga-feketék klublegendája, a jelenleg tanácsadóként tevékenykedő Matthias Sammer élesen bírálta a találkozót követően a Dortmund játékosainak hozzáállását:

Az Ajax nagyon lelkesen és lendületesen játszott. Nem kezdtük rosszul a mérkőzést, de már az első hazai lehetőségek után látszott, hogy nem tudjuk majd tartani a tempójukat. Ezzel a legnagyobb gond az volt, hogy nem csak testileg, hanem fejben is le voltunk maradva. Tény, hogy sok játékosunk nincs a legjobb állapotban, de ha nincs gáz az autódban, akkor annak az autónak nincs semmi haszna.

A Dortmundiak vezetőedzője, Marco Rose is csalódottan értékelt:

Ez nem a mi napunk volt. Azt láttam a játékosokon, hogy már a második bekapott gól után olyan volt a testbeszédük, mintha a negyedik vagy az ötödik gólt rúgta volna az Ajax. A második gól után teljesen elveszítették a hitüket. Hogy lehet a Bajnokok Ligájában egy ilyen erős ellenféllel szemben így játszani? Túl sok hibát vétettünk, főleg hátul, és ezek bántóan egyszerű hibák voltak. Az Ajax rávilágított a hibáinkra, amiket kegyetlenül ki is használtak. Teljesen megérdemelt arányú győzelmet arattak.

Az Ajax 3 fordulót követően hibátlan mérleggel vezeti a C-jelű kvartettet, míg a Dortmund 6 ponttal a második helyen áll a tabellán.

A C-csoport állása: