Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Úgy megvertek egy Manchester City szurkolót, hogy kómába esett

A Club Brugge elleni idegenbeli Bajnokok Ligája mérkőzést követően verték félholtra az angol együttes szimpatizánsát.


Mint ismert, tegnap este a Manchester City sima 5-1-es sikert aratott a belga klub otthonában. A találkozót követően ahogy mindenki más úgy a manchesteriek szurkolója is hazaindult, mikor egy benzinkúton öt férfi megtámadta szurkolói sálja miatt. A vandálok először leszakították róla a kiegészítő ruhadarabot, majd többször megütötték és magára hagyták. A hírek szerint Gent városában az AZ Maria Middelares kórházba szállították, állapota válságos, jelenleg kómában van.

Az esettel kapcsolatban megszólalt a brutálisan megvert férfi fia is, aki értelemszerűen nem finomkodott: “Édesapámat gyáván megtámadták. Csak azért, mert City sálat viselt. Reméljük, hogy az elkövetőket megtalálják és alaposan megbüntetik. Jártunk már Angliában és más Európai országokban is több alkalommal, de soha nem tapasztaltunk semmiféle agressziót. Egyszer eljövünk Belgiumba, és megölik.”

Az említett vandalizmussal természetesen a Manchester City is foglalkozik, ők is megszólaltak az ügyben. “Manchesterben mindenki megdöbbent és szomorú, hiszen olyan hírek érkeztek a mérkőzés után, hogy egyik szurkolónkat megverték. Jelenleg is egyeztetünk a Club Brugge munkatársaival, valamint a belga és angol rendőrséggel, hogy további információkhoz jussunk. Jó kívánságainkat küldjük az áldozatnak és családjának.”

A Manchester Citytől több játékos is együttérzését fejezte ki a történtekkel kapcsolatban, és ugyanígy tett a városi rivális támadója, Marcus Rashford is.