Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hetekre kidőlt a Dortmund klasszisa – HIVATALOS

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund csapata megerősítette, hogy ismét megsérült a csapat első számú gólgyárosa…

(Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

A Borussia Dortmund vezetőedzője, Marco Rose a pénteki napon arról számolt be, hogy a csapat csípősérülés következtében ismét hetekre elvesztette Erling Haalandot, aki a múlt hétvégén tért vissza legutóbbi izomsérülése miatti kihagyásából.

Az elmúlt BL-szezon legjobb csatárának választott Haaland közel két évvel ezelőtt, a 2020-as januári átigazolási időszakot megelőzően, mindössze 20 millió euró ellenében szerződött a Red Bull Salzburgtól a Dortmundhoz. A 21 éves norvég csatár minden sorozatot figyelembe véve 69 meccsen 70-szer volt eredményes a csapat színeiben, az elmúlt kiírásban 41 találkozón 41 találat volt a mérlege.

Haaland a Bundesliga 2020-2021-es idényét 27 góllal fejezte be, míg az új idényben hat forduló alatt már kilenc gólt szerzett. A norvég gólgép a múlt hétvégén a Mainz elleni duplával tért vissza előző kihagyásából, és játszott a csapat hétközi, Ajax elleni 4-0-s vereséggel záruló BL-meccsén is.

A Dortmund a 21 éves támadó mellett a védelem két oldaláról is elvesztette sérülés miatt a belga Thomas Meuniert és Nico Schulzot.