Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leicester City: óriási stadion felújítás következhet

Története nagy-nagy hullámvasútját jelenti az elmúlt húsz év a Leicester City történetében. Hamarosan pedig újabb fontos lépést tehetnek a „Rókák” a brandépítés terén. A hírek szerint egyre biztosabbnak tűnik a stadionjuk bővítése.

A Leicester a totális esélytelenség terhe mellett kieső-jelöltként nyerte meg történelme első bajnoki címét 2016. tavaszán. A hatalmas sikerre nem sok jel mutatott korábban. A City pedig jól kezdte a 21. századot: ugyan 2002-ben búcsúztak a PL-től, de átvehették új otthonukat, a King Power Stadiumot, amely azóta is őrzi paramétereit, így maximum 32 ezer néző lehet ott a lelátókon. Időközben megjárták a poklot (harmadosztály), majd a mennyországot (PL-győzelem és BL-szereplés).

Az augusztusban bemutatott felújítási tervek legfontosabb pontja szerint a vezetőség és a tulajdonosok további nyolcezerrel szeretnék növelni a befogadóképességet. Sőt, az illetékesek a helyi önkormányzatnak az engedélyeztetésért cserébe szeretnék megígérni, hogy teljesen megújítják a King Power környékét. A Leicester egy új szállodát, üzleti központot, óriási szurkolói boltot, rendezvényközpontot, és még lakásokat is építene. A klub az erről szóló terveket már el is küldte az önkormányzatnak, ahol állítólag kitörő örömmel fogadták mindezt.

A városi tanács a hírek szerint hivatalos döntésével csak 2022. elején fog előhozakodni, ugyanis egészen odáig tarthat az elbírálási folyamat.