Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: Messi környezetében nem bíznak Pochettino edzői képességeiben – sajtóhír

Francia sajtóértesülések szerint a Lionel Messi környezetében élőknek nem tetszik, ahogy Mauricio Pochettino irányítja a Paris Saint-Germaint.

(Photo by Mehdi Taamallah/NurPhoto via Getty Images)

A francia L’Équipe információi szerint a Lionel Messi környezetében élők, a családja és a barátai is azt gondolják, hogy a Paris Saint-Germain edzője, Mauricio Pochettino nem a megfelelő ember a csapat vezetésére, különösen azért, mert nem tud az argentin támadónak megfelelő taktikai felállást biztosítani.

A párizsi klub jelenleg eléggé szenved és láthatólag nem tudnak koherens taktikai tervvel előállni. A bajnokságban legutóbb zsinórban kétszer döntetleneztek a Nice és a Lens ellen, míg a Bajnokok Ligájában a Manchester Citytől kaptak ki, így csak a második helyen jutottak tovább a nyolcaddöntőbe. Pochettino még mindig próbálja megtalálni az ideális kezdőt, és nem álltak még fel ugyanazzal a tizenegy emberrel eddig egyszer sem a szezonban.

Az argentin edzőnek a hírhedt támadótrióval is vannak problémái. Láthatólag nehezen tudja kezelni a három, egyénileg kiváló játékost, ráadásul most Neymar sérülése miatt arra kényszerült, hogy Kylian Mbappét ki kellett tennie a bal oldalra. Emiatt pedig továbbra is kétségek merülnek fel azzal kapcsolatban, hogy Lionel Messit hol lehet bevetni a támadósorban. A hétszeres Aranylabdás környezete a francia lap szerint szintén kétségbe vonja Pochettino taktikai képességeit, aki a véleményük szerint különösen az átmeneti fázisokat nem tudja menedzselni a csapatot.

A 3-4-3-as felállás továbbra is ott lehet lehetőségként a PSG-nek, amelyre időnként át is váltanak a meccs közben, ahogyan azt tették a Lens ellen is 25 percig, de még soha nem álltak fel ilyen kezdővel.