Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El-sorsolás: összejött a Barcelona-Napoli rangadó

Andrés Palop, a Sevilla korábbi kapusának segítségével sorsoltak az új lebonyolítású Európa-ligában is, a sorozat történetében először lesz rájátszás, melyben a BL csoportkörének harmadik helyezettjei és az El-csoportok második helyezettjei vívnak a legjobb 16 közé kerülésért. A Bajnokok Ligája sorsolását 15:00-tól az UEFA szoftverének hibája miatt meg kell ismételni, melynek eredményéről mi is beszámolunk.

(Photo by Richard Juilliart – UEFA/UEFA via Getty Images)

Az El-specialistának számító Sevilla a Dinamo Zagrebet kapta, míg a magyarokat soraiban tudó Leipzig a spanyol bajnokságban remekül szereplő Real Sociedaddal mérkőzik meg. A BL-től búcsúzó Barca a Napolit kapta, érdekesség, hogy mindkét klubban játszott Diego Maradona, emiatt is érdemes lehet figyelni ezt a párharcot, a Dortmund pedig a Rangers-szel vív a nyolcaddöntőbe kerülésért.

A nyolcaddöntőbe jutásért rendezendő párharcok első mérkőzéseire február 17-én, a visszavágókra egy héttel később kerül sor. A párharcok vesztesei kiesnek és az Európa-konferencialigában sem folytathatják a szereplésüket. A nyolcaddöntő sorsolását február 25-én, pénteken tartják.

Az Európa-liga rájátszásának párosítása:

Sevilla (spanyol)–Dinamo Zagreb (horvát)
Atalanta (olasz)–Olympiakosz (görög)
RB Leipzig (német)–Real Sociedad (spanyol)
FC Barcelona (spanyol)–Napoli (olasz)
Zenit (orosz)–Real Betis (spanyol)
Borussia Dortmund (német)–Rangers (skót)
Sheriff Tiraspol (moldovai)–Braga (portugál)
Porto (portugál)–Lazio (olasz)