Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az MLS-be tart a Napoli klubikonja – sajtóhír

Az aktuális olasz sajtóbeszámolók értelmében továbbra is teljes a bizonytalanság a Napoli csapatkapitányának jövőjét illetően, és egyre valószínűbb lehet a klub saját nevelésű játékosának távozása…

(Photo by Michael Steele/Getty Images)

A Corriere dello Sport aktuális beszámolói értelmében a Napoli csapata továbbra sem tudott egyezségre jutni saját nevelésű csapatkapitányának lejáró szerződése megújításáról, Lorenzo Insigne ugyanis évi 5 milliós fizetést akar, a klub azonban csak szezononként 3.5 millió eurót ajánlott neki. A lap szerint egyre valószínűbb lehet, hogy a rutinos labdarúgó az MLS-be szerződik, ahonnan a Toronto FC csapata nagy erőkkel és nem mellesleg évi 7 millió eurós gázsival csábítja őt egy négyéves megállapodás aláírására.

Az első csapatot 2012 óta hűségesen szolgáló Insigne 414 tétmeccs alatt 114-szer volt eredményes a nápolyi egylet szerelésében. A 30 esztendős karmester a Partenopei saját nevelésű ikonja, a város szülöttje, egész pályafutását a Napoliban töltötte néhány fiatalkori kölcsönt leszámítva.

Az olasz válogatottban is húzóembernek számító Insigne a 2020-2021-es idényben karrierje eddigi legjobb szezonját futotta, hiszen a 35 pályára lépése alatt 19 gólt szerzett a Serie A-ban. Az aktuálisan futó bajnoki kiírásban 14 meccsen négy, minden sorozatot figyelembe véve 17 fellépésén öt találatot jegyzett.