Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Haaland: “Spanyolországban fogok játszani a következő szezontól”

A Borussia Dortmund spanyolországi edzőtábora alatt a német gárda legnagyobb csillaga félreérthetetlen kijelentést tett a sokakat foglalkoztató jövőjével kapcsolatban…

(Photo by Lars Baron/Getty Images)

Az AS riportja értelmében a spanyolországi Marbellán az autogramot kérő szurkolók megkérdezték a Borussia Dortmund klasszisát, Erling Haalandot, hogy hol fogja folytatni pályafutását, melyre egyértelmű választ adott:

“A következő szezontól itt fogok játszani Spanyolországban…”

Mindez természetesen elég volt ahhoz, hogy a világsajtóban tovább erősödjenek a Haaland jövőjét firtató találgatások, hiszen már eddig is versenyzett érte a Real Madrid és a Barcelona csapata. Kijelentéséből az nem derült ki, hogy vajon melyik spanyol óriásklubra gondolt, vagy hogy egyáltalán döntött-e már közülük, vagy mindkettőnek lehet reális esélye a szerződtetésére.

A norvég gólfelelőst még két évig köti szerződés a Dortmundhoz, de a fokozott érdeklődés miatt jó eséllyel már 2022 nyarán klubváltásra adhatja a fejét. Haaland két év alatt minden sorozatot figyelembe véve 74 meccsen 76-szer volt eredményes a BVB színeiben.

A 21 éves csatár az idei szezonban többször is sérüléssel bajlódott, de így is 19 gólt szerzett klubjában 15 találkozó leforgása alatt. Megszerzése iránt korábban a két spanyol gigász mellett a Manchester City ugyancsak komolyan érdeklődött.