Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika-kupa: Akár olyan mérkőzést is láthatunk, ahol nem lesz bevethető kapus!

A mai nap folyamán veszi kezdetét a 33. Afrikai Nemzetek Kupája, ahol a járványhelyzetre való tekintettel új szabályok is érvénybe léptek.

Miután több válogatottnál is előfordultak pozitív teszteredmények, így nem meglepő módon új szabályokat is érvénybe léptetett a kontinentális szövetség. Az egyik ilyen szabály, hogy a torna során öt cserére lesz lehetőség, természetesen a nemzetközi trendeknek megfelelően az öt változtatást három játékmegszakítás alatt lehet végrehajtani, elkerülve így az időhúzást. Ami talán még fontosabb döntés, hogy a válogatottaknak abban az esetben is le kell játszaniuk az adott mérkőzést, ha csupán 11 játékosuk rendelkezik negatív koronavírusteszttel, és ezek között nincsen kapus. Ebben az esetben az egyik mezőnyjátékosnak kell majd a gólvonalra állnia. Ha egy csapat nem áll ki egy mérkőzésre, akkor azt a másik fél számára 2:0-s eredménnyel írják majd jóvá.

A 33. Afrikai Nemzetek Kupája ma veszi kezdetét, ahol a házigazda Kamerun Burkina Faso ellen lép pályára 17 órás kezdéssel, majd 20 órától Etiópia – Zöld-foki szigetek összecsapást rendeznek.