Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hónapokra kidőlt a Barca ifjú csillaga – HIVATALOS

A hosszú kihagyás után két januári mérkőzésre visszatérő tehetség ismét megsérült, és a Barcelona egy ideig biztosan nem számíthat a szolgálataira…

(Photo by David Ramos/Getty Images)

A Barcelona a pénteki napon kiadott hivatalos közleményében jelezte, hogy Ansu Fati proximalis ínsérülést szenvedett a bal combhajlító izmában. A klub tájékoztatásában nem számolt be róla kihagyásának mértékéről, de az egybehangzó helyi sajtó hírek szerint a fiatal játékos legalább újabb 2-3 hónapig harcképtelen lesz.

A 19 éves bissau-guineai származású támadó jelenleg a harmadik szezonját tölti a katalán óriásklub első csapatánál. Fati a 2019-2020-as idényben robbant be, amikor hét bajnoki találattal hívta fel magára a figyelmet, ám azok után, hogy az elmúlt idénye ráment a sérüléseire és csak hét mérkőzésen tudott pályára lépni, úgy fest, hogy a 2021-2022-es kiírás sem tartogat több szerencsét számára. A fiatal labdarúgó az aktuálisan folyó idényben öt bajnokin három, tíz tétmeccsen öt gólt jegyzett, de állandó sérülései jelentősen megnehezítik a boldogulását.

Fati tavaly szeptemberben csaknem egyéves kihagyás után tért vissza a pályára, de októberben és novemberben újra megsérült, legutóbbi visszatérése után pedig már a második meccsen ismét összeszedett egy kellemetlennek tűnő nyavaját.