Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: 11 sárga lap, drámai fordítás, az Atlético legyűrte a Valenciát! – videóval

Egészen elképesztő végjátékot hozott az Atlético Madrid és a Valencia összecsapása a spanyol élvonalbeli bajnokság 22. fordulójában: a Matracosok két gólt is szereztek a 90. perc után, amivel a három pontot is begyűjtötték. A 3–2-es meccs a durvaságáról is emlékezetes marad.

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Az Atlético a hétközi kupakiesést követően egyfajta győzelmi kényszerrel vágott neki az ütközetnek, főleg, hogy a La Ligában sem vitézkedik Diego Simeone együttese. Ennek ellenére a három pont sorsa látszólag már az első játékrészben eldőlt, hiszen a Denevérek a szünet előtt kétgólos előnyre tettek szert: Yunus Musah és Hugo Duro vette be Jan Oblak kapuját.

A fordulást követően egy csereember, Matheus Cunha szépíteni tudott, ám sokáig úgy tűnt, hogy többre nem futja a hazaiaktól. Mígnem a hosszabbításhoz érkeztünk, amikor is drámai módon előbb Ángel Correa, majd a Mario Hermoso is eredményes volt – a vendég védelem finoman szólva sem állt a helyzet magaslatán a véghajrában. Érdekesség, hogy a találkozó egészében összesen 11 sárga lapot osztott ki a játékvezető.

Az Atlético ezzel fontos sikert aratott az európai kupahelyeket illetően, a 4. helyen állnak a madridiak a tabellán. A Valencia a 9. pozícióban tanyázik.

Spanyolország, La Liga, 22. forduló
Atlético Madrid – Valencia CF 3–2 (0-2)
Helyszín: Wanda Metropolitano; Játékvezető: Isidro Díaz de Mera
Gólszerzők: Cunha (64.), Correa (90+1.), Hermoso (90+3.), ill. Musah (25.), Duro (44.)
Sárga lap: Koke (27.), Hermoso (37.), Suárez (82.), Herrera (84.), Giménez (90+3.), ill. Correia (14.), Foulquier (37.), Musah (43.), Guillamón (62.), Lato (65.), Domenech (83.)

Atlético Madrid: Oblak – Vrsaljko (Herrera 61.), Giménez, Hermoso, Renan Lodi (Correa 46.) – Carrasco (Serrano 90+9.), De Paul, Koke, Lemar (Cunha 57.) – Joao Felix (Felipe 57.), Suárez. Vezetőedző: Diego Simeone.

Valencia: Domenech – Correia (Mosquera 72.), Diakhaby, Alderete (Koindredi 54.), Lato (Vázquez 72.) – Foulquier, Soler, Guillamón, Musah (Racic 88.) – Guedes, Duro (Gómez 72.). Vezetőedző: José Bordalás.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Espanyol 1–4 Betis

Szombat
Levante 0–2 Cádiz
Villarreal 3–0 Mallorca
Sevilla 2–2 Celta Vigo

Vasárnap
14:00 Granada – Osasuna
16:15 Real Madrid – Elche
18:30 Rayo Vallecano – Athletic Club
18:30 Real Sociedad – Getafe
21:00 Alavés – Barcelona

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: